Το StudentLife Academy στηρίζει τη Φιλανθρωπική παράσταση ‘’Των Γεννών, της Πρωτοχρονιάς τζιαι των Φώτων’’

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το StudentLife Academy είναι χορηγός στην επερχόμενη Χριστουγεννιάτικη Μουσικοχορευτική Θεατρική Παράσταση με τίτλο “Των Γεννών, Της Πρωτοχρονιάς τζαι των Φώτων,” που θα πραγματοποιηθεί την 7η Ιανουαρίου 2024, στις 17:00, στο Σατιρικό Θέατρο Λευκωσίας.

Η παράσταση πραγματοποιείται από τον Χορευτικό Όμιλο και το Χοροδιδασκαλείο Ρύμβος, και αποτελεί έναν όμορφο συνδυασμό μουσικής, χορού και θεατρικής τέχνης. Θα αναβιώσει τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που θα μας μεταφέρει στον κόσμο των εορτών και των παραδόσεων.

Η παράσταση θα περιλαμβάνει δρώμενα που αναβιώνουν τα Ήθη και τα Έθιμα της Κύπρου και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου, καθώς και Κυπριακά σκετσάκια και χορογραφίες. Συμμετέχουν πάνω από 100 άτομα όλων των ηλικιών, από 7 μέχρι 86 χρονών, από διάφορες χορευτικές ομάδες.

Με αυτήν την υποστήριξη, συμβάλλουμε όχι μόνο στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της τοπικής παράδοσης, αλλά και στην προσφορά προς την κοινωνία, με τα καθαρά έσοδα της παράστασης να διατίθενται στον σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Μαζί, δημιουργούμε μια μοναδική βραδιά για ψυχαγωγία και πολιτισμό, με την ευχή να μεταδώσουμε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας στις νέες γενιές και να στηρίξουμε τη φιλανθρωπική προσφορά στους ανθρώπους που το χρειάζονται.

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί και να απολαύσουμε αυτήν την παράσταση μαζί!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της παράστασης με περισσότερες πληροφορίες.

Λίγα λόγια για την παρασταση από τους διοργανωτές:

Ο Χορευτικός Όμιλος και το Χοροδιδασκαλείο Ρύμβος διοργανώνουν την Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη Μουσικο Χορευτικο-Θεατρική παράσταση ‘’Των Γεννών, της Πρωτοχρονιάς τζαι των Φώτων’’. 

Το θέμα της παράστασης είναι επίκαιρο, αφού πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες και αφορά Κάλαντα των Χριστουγέννων,  της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Την παράσταση συμπληρώνουν δρώμενα που σχετίζονται με το δωδεκαήμερο και αναβιώνουν Ήθη και Έθιμα της Κύπρου και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου. Θα παρουσιαστούν επίσης Κυπριακά σκετσάκια και χορογραφίες βασισμένες σε τραγούδια με θέμα τις πιο πάνω γιορτινές μέρες.  

Στην παράσταση θα συμμετέχουν 100 και πλέον άτομα όλων των ηλικιών από 7 μέχρι και 86 χρονών. Οι συμμετέχοντες  αποτελούν μέλη Χορευτικών ομάδων του Ομίλου και του Χοροδιδασκαλείου Ρύμβος, Ομάδων των χωριών Κοκκινοτριμιθιάς, Σιας και Αρεδιού. 

Η παράσταση έχει σαν στόχο να ψυχαγωγήσει τους θεατές και ταυτόχρονα να υπενθυμίσει στους μεγαλύτερους και να  συστήσει σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν αλλά και σε όσους θα βρίσκονται στον χώρο, τα Ήθη και τα Έθιμα του τόπου μας. Με την πάροδο των χρόνων όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την κυπριακή καταγωγή και την ταυτότητά μας, τείνουν να εξαφανιστούν λόγω των ξενόφερτων στοιχείων και του τρόπου ζωής που βιώνουμε στις πόλεις, αφού η  εγκατάλειψη των χωριών και η αστυφιλία μαστίζει τον τόπο μας. Η γιορτή των Χριστουγέννων και των ημερών που  ακολουθούν, αποτελούν σημαντική πηγή πολιτιστικών, ηθογραφικών και λαογραφικών στοιχείων τα οποία αξίζει να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι. 

Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι μας να γνωρίζουν τις ρίζες και την παράδοσή μας που αφορά μουσική, τραγούδι, χορό,  ενδυμασία κ.α. έτσι ώστε να συνεχίσουν με σεβασμό και αγάπη αυτά που μας έχουν παραδοθεί από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.  

Η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Ομίλου και του Χοροδιδασκαλείου, γι’ αυτό και  τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στον σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή». Αυτές τις γιορτινές μέρες η προσφορά και η  αγάπη σε όσους υποφέρουν είναι αναγκαία. 

Στην παράσταση θα συμμετέχει σαν αφηγητής και παρουσιαστής, ο γνωστός Κύπριος Γλωσσολόγος Δρ Γιώργος Γεωργίου. 

Ιδέα, Κείμενα, Σκηνοθεσία και επιμέλεια μουσικής: 

Δημήτρης Κωνσταντίνου 

Διδασκαλία και δημιουργία χορογραφιών:  

Δημήτρης Κωνσταντίνου, Αγγέλα Πηλαβάκη, Κάλια Κωνσταντίνου, Χρήστος Χριστοφίδης, Παναγιώτης Χατζηπαναγή και  Μάριος Ροκόφυλλος. 

Υπεύθυνη Διαχείρισης και Προώθησης:  

Άννα Βασιλείου 

Σχεδιασμός Αφίσας/Γραφικά: 

Παναγιώτης Χατζηπαναγή 

 

Τιμές Εισιτηρίων: 

Κανονικό 15 ΕΥΡΩ / Παιδικό (από 2 ετών μέχρι 12 ετών) 10 ΕΥΡΩ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον αριθμό 22 348712 είτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]