Πώς να φτάσεις τις €3000 τον μήνα ως Full-Time Freelancer!

Θέλεις να μάθεις πώς να αποκτήσεις €3000 τον μήνα;

Ξέρω ότι φαίνεται λίγο spam ο πιο πάνω τίτλος αλλά δώσε μου μια ευκαιρία να κάνω πιο ξεκάθαρη την εικόνα. 

Χρειάζεται να πείσεις μόνο 10 εταιρείες ή άτομα να σου δώσουν €300 τον μήνα. 

€300 x 10 = €3000/μήνα

Τί υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει κάποιος κάτω από 30-35 χρόνο σε εταιρείες για να του δώσουν €300 κάθε μήνα;

Πολλές επιχειρήσεις αποτείνονται σε πιο νεαρούς για την διαχείριση των social media τους.

Άρα, τα social media αποτελούν ίσως την μοναδική εξαίρεση όπου υπάρχει η αντίληψη ότι κάποιος νέος μπορεί να φανεί πιο χρήσιμος από κάποιον πιο μεγάλο.

Οι επιχειρήσεις θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο Tik Tok, Instagram, Facebook, Youtube & Google.

Οι μεγάλες εταιρείες βρήκαν την λύση. Εργοδοτούν full time άτομα στις εταιρείες τους ή προσλαμβάνουν διαφημιστικές εταιρείες για ακριβώς αυτούς τους λόγους.

Όμως, οι «μεγάλες» εταιρείες, που έχουν την οικονομική δυνατότητα, αποτελούν μόνο το 5% των εταιρειών στην Κύπρο. 

Οι υπόλοιπες, δεκάδες χιλιάδες εταιρείες, που αποτελούν το άλλο 95% των εταιρειών, δεν έχουν αυτή την οικονομική ευχέρεια.  

Όλοι αυτοί ψάχνουν για freelancers (ελεύθερους επαγγελματίες) που θα τους βοηθήσουν, με ένα κονδύλι €200-300 τον μήνα, να εκμεταλλευτούν την δυναμική και τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα social media. 

Για να καταφέρεις να φτάσεις στο σημείο να διαχειρίζεσαι 10 δικούς σου πελάτες θα χρειαστείς 2 χρόνια μεθοδικής δουλειάς.

Είπα ότι είναι εφικτό, όχι ότι θα είναι εύκολο. Από την άλλη, δεν είναι ούτε και πυρηνική επιστήμη.

Πρέπει αρχικά να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα Social Media. Αυτό μπορείς να το μάθεις μέσα από το πιστοποιημένο Social Media Freelancer Bootcamp. 

Μόλις τελειώσεις το πρόγραμμα, θα πρέπει να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας κατά γράμμα για να αποκτήσεις τον πρώτο σου πελάτη.

Θέλω να πάθεις εμμονή με τον πρώτο σου πελάτη. Πρέπει να γίνει ο Θεός σου. Θα ξυπνάς και θα κοιμάσαι και θα κάνεις τα πάντα για να τον βοηθήσεις να αυξήσει τις πωλήσεις του.

Θα σου δίνει €200-300 τον μήνα αλλά εσύ θα δουλεύεις σαν και να σου δίνει €3000 τον μήνα.

Αυτή θα είναι η πιο μεγάλη επένδυση που θα κάνεις στον εαυτό σου. 

Μόλις περάσουν 6 μήνες συνεργασίας με τον πρώτο σου πελάτη, θα αποκτήσεις:

  1. Την αυτοπεποίθηση ότι είσαι ικανός και μπορείς, όντος, να βοηθήσεις μια εταιρεία, μέσα από την επαγγελματική διαχείριση των social media, να αυξήσει τις πωλήσεις του
  2. Ο πελάτης σου θα είναι τόσο ευχαριστημένος μαζί σου που σίγουρα θα σε συστήσει σε φίλους του που έχουν και αυτοί δική τους δουλειά (άτομα που έχουν επιχειρήσεις πάντα συναναστρέφονται με άλλα άτομα που έχουν επιχειρήσεις) 
  3. Θα έχεις το πρώτο σου πετυχημένο case study και θα ξεκινήσεις να χτίζεις το portfolio σου

Μετά πας στον 2ο, 3ο, 4ο σου πελάτη, και αρχίζει να αυξάνεται η εμπειρία σου και το εισόδημα σου.

Προσοχή όμως: δεν πρέπει να χάσεις την δυναμική και την αφοσίωση σου.

Στα μάτια του πελάτη πρέπει να γίνεις ο πιο «έμπιστος σύμβουλος». Ο πελάτης σου πρέπει να νιώθει συνέχεια ότι παλεύεις και εργάζεσαι για το καλό του.

Υπάρχει ένα γνωστό απόφθεγμα που λέει ότι: «Μπορείς να αποκτήσεις ότι θέλεις στη ζωή, φτάνει να βοηθήσεις αρκετούς άλλους να αποκτήσουν αυτό που θέλουν οι ίδιοι». 

Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό. Ποτέ. 

Αν κάνεις το λάθος να ξεκινήσεις να παραπονιέσαι στον εαυτό σου και σε άλλους για τις δυσκολίες που έχεις με τους πελάτες σου και ξεκινήσεις να τον βλέπεις ως πρόβλημα, μόλις έχεις χάσει το παιχνίδι.

Πρέπει να κάνεις ολοκληρωτική στροφή στο mindset σου. Υπάρχουν 2 είδη ανθρώπων: Αυτοί που βλέπουν μια δυσκολία ως πρόβλημα και αυτοί που βλέπουν την ίδια δυσκολία ως πρόκληση. Ποιος πιστεύεις ότι πετυχαίνει στην ζωή; 

Σίγουρα ο κάθε πελάτης θα έχει τις δικές του δυσκολίες και παραξενιές. Η μαεστρία βρίσκεται στις δικές σου ικανότητες να χειρίζεσαι έξυπνα αυτές τις δυσκολίες. 

Μόλις νιώσει ο πελάτης σου ότι βρήκε “τον άνθρωπο του”, που μπορεί να εμπιστευτεί με κλειστά μάτια για να “γίνει η δουλειά του” τότε και μόνο τότε αρχίζεις να εξασφαλίζεις το εισόδημα σου.

Αν για 2 χρόνια αφοσιωθείς, και συνεχώς χτυπάς πόρτες για να αναλάβεις και άλλους πελάτες, είναι απόλυτα εφικτό να φτάσεις τους 10 πελάτες. 

Επίσης, καθώς αυξάνονται οι εμπειρίες και οι δεξιότητες σου, θα μπορείς να προσφέρεις επιπλέον υπηρεσίες στους πελάτες σου και να χρεώνεις περισσότερο. Αυτό σημαίνει οτι μπορείς να εξασφαλίσεις τις €3000 με πιο λίγους πελάτες ή και να αυξήσεις περαιτέρω το εισόδημα σου.

Η τεχνολογία και οι νέες πλατφόρμες γύρω από την διαδικασία διαχείρισης των social media είναι τόσο προχωρημένες που σου επιτρέπουν να διαχειρίζεσαι με αυτοματοποιημένους τρόπους σχεδόν τα πάντα. Αυτό θα σου επιτρέψει να αναλάβεις αρκετούς πελάτες χωρίς να πρέπει να δουλεύεις υπερβολικά πολλές ώρες. 

Ότι σου έχω περιγράψει πιο πάνω είναι 100% εφικτό. Δεν είναι, όμως, εύκολο. Αν ήταν εύκολο, δεν θα υπήρχε καν αυτή η ευκαιρία.

Οι περισσότεροι νέοι καταλήγουν στο να παραμένουν για χρόνια σε δουλειές με χαμηλούς μισθούς και να ρίχνουν το φταίξιμο σε όλους εκτός από τον εαυτό τους για την κατάσταση που βρίσκονται. Αυτό συμβαίνει γιατί συνηθίζουμε να αποφεύγουμε τα δύσκολα. 

Στο StudentLife Academy είμαστε μια ομάδα από άτομα αφοσιωμένα στην επιτυχία σου. To, πιστοποιημένο από ΑνΑΔ, Social Media Freelancer Bootcamp έχει σχεδιαστεί για να σε βοηθήσει να βάλεις τις βάσεις για να γίνεις ένας επιτυχημένος freelancer. Θα έχεις δίπλα σου ικανούς ανθρώπους που θα σου προσφέρουν την καθοδήγηση και την υποστήριξη που θα χρειαστείς σε αυτό το σημαντικό ταξίδι.

Δοκίμασε το δωρεάν για 15 μέρες και αν δεν ενθουσιαστείς μπορείς να αποχωρήσεις και σου επιστρέφεται ολόκληρη η προκαταβολή που έχεις δώσει!

Η ομάδα του StudentLife Academy! (Από αριστερά) Ανδρέας, Γιώργος, Σάββας και Πόλυς

Μάθε περισσότερα για το Social Media Freelancer Bootcamp και κάνε την αίτηση σου εδώ!