Θέλεις να γίνεις επιτυχημένος Marketer; Σπουδές Vs Training!

Θέλεις να εργαστείς στον τομέα του marketing; Τότε, μην σπουδάσεις marketing! Αυτό που χρειάζεσαι είναι: TRAINING!

Είναι πάρα πολλά τα άτομα που ελκύονται στο επάγγελμα του Marketer.

Δεν είναι καθόλου περίεργο αυτό γιατί αποτελεί ένα δημιουργικό και πολυδιάστατο επάγγελμα σε αντίθεση με πολλά άλλα ανιαρά επαγγέλματα.

Επίσης, υπάρχει υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας για καλούς Marketers και προσφέρονται πολύ καλές απολαβές για τα άτομα που ξεχωρίζουν.

Όμως, είναι πολλοί αυτοί που, θέλοντας να μπουν στην αγορά του marketing, επιλέγουν το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό ως την καλύτερη λύση.

Το πρόβλημα είναι ότι κανένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα δεν μπορεί να σε προετοιμάσει κατάλληλα για μια θέση εργασίας στον τομέα. Επίσης, δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο στο marketing για να γίνεις Marketer!

100% των εργοδοτών που προσλαμβάνουν άτομα για θέσεις εργασίας στον τομέα του marketing ζητούν ένα και μόνο ένα πράγμα: ΕΜΠΕΙΡΙΑ!

Άρα, πώς αποκτάς εμπειρία στον τομέα του marketing;

Το βρήκα! Να πας να κάνεις ένα intership (πρακτική άσκηση) σε μια διαφημιστική εταιρεία!

Ακούγεται τέλειο αλλά δυστυχώς ούτε αυτή αποτελεί την ιδανική λύση. Πρώτα, γιατί δεν υπάρχουν πολλές διαφημιστικές εταιρείες που να προσφέρουν ποιοτική πρακτική άσκηση. Δεύτερο, το πιο πιθανό είναι ότι θα σε βάλουν να κάνεις τις ανιαρές δουλείες που απλά δεν θέλουν να κάνουν οι ίδιοι.

Άρα, στα πλείστα internships απλά σπαταλάς τον χρόνο σου.

Υπάρχει μόνο μία λύση για να αποκτήσεις ουσιαστική εμπειρία στον τομέα του marketing, και αυτό λέγεται TRAINING!

Στην Κύπρο, δυστυχώς, είναι πολύ σπάνιο να βρεις μια εταιρεία να σου προσφέρει πολύ καλό training. Θέλουν τα άτομα να έχουν την βασική εμπειρία μόλις πατήσουν το πόδι τους στην εταιρεία.

Ο λόγος που οι εταιρείες δεν κάνουν training είναι γιατί πρώτο, δεν έχουν τον χρόνο να σου αφιερώσουν και δεύτερο, φοβούνται ότι θα ξοδέψουν χρόνο και χρήμα για να σε προετοιμάσουν και μετά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τελικά να μην παραμείνεις στην εταιρεία. Δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο.

Πώς, όμως, μπορείς να αποκτήσεις την εμπειρία που θέλουν όταν κανένας δεν σου δίνει την ευκαιρία να την αποκτήσεις;

Εδώ και 6 χρόνια, το Studentlife Academy λύνει ακριβώς αυτό το πρόβλημα!

Ο πιο σίγουρος δρόμος προς μια πετυχημένη καριέρα στον τομέα του marketing είναι:

1. Να περάσεις από ένα πρακτικό training όπως το Social Media Freelancer Bootcamp και να αποκτήσεις επαγγελματική κατάρτιση
2. Μετά να αναλάβεις τα social media μερικών μικρών εταιρειών για να αποκτήσεις εμπειρία και αυτοπεποίθηση
3. Μετά από 1 χρόνο διαχείρισης των social media μερικών μικρών εταιρειών θα έχεις την απαιτούμενη εμπειρία για να εξασφαλίσεις μια junior θέση εργασίας ως marketer ή να παραμείνεις freelancer και να αναλάβεις περισσότερους πελάτες.

Προσοχή όμως! Άλλο το training και άλλο το σεμινάριο.

Υπάρχουν πολλά σεμινάρια που διαρκούν μερικές μέρες ή και μερικές εβδομάδες. Δεν σε προετοιμάζουν με κανένα τρόπο για να μπορείς να διαχειριστείς επαγγελματικά τα social media accounts εταιριών.

Ένα καλό training πρέπει να σε εμπλέξει, για τουλάχιστο ένα τρίμηνο, σε ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Χρειάζεσαι εμπειρία και δεξιότητες, όχι απλά μερικές γνώσεις.

Και πρέπει να έχεις στο πλάι σου ικανούς μέντορες και εκπαιδευτές που θα σου δίνουν συνεχής feedback και καθοδήγηση.

Εδώ και 6 χρόνια, το Studentlife Academy έχει προετοιμάσει περισσότερα από 600 άτομα για να αναλάβουν επαγγελματικά τα social media accounts εταρειών.

Το Social Media Freelancer Bootcamp σε βάζει σε ένα σίγουρο δρόμο για να γίνεις ένας επαγγελματίας Marketer. Ταυτόχρονα, από το freelancing, θα καταφέρεις να αποκτήσεις και εισόδημα. Ένας junior social media freelancer μπορεί να χρεώσεις €200-250 τον μήνα για τις υπηρεσίες του για κάθε πελάτη.

Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος, αλλά είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις τον στόχο σου. Και θα είμαστε δίπλα σου καθ’ όλη την διαδρομή!

Μάθε περισσότερα για το Social Media Freelancer Bootcamp πατώντας εδώ!