Θέλεις να έχεις μια “Πλούσια Ζωή”; Μάθε ποιες είναι οι 4 Μεγάλες Νίκες που πρέπει να πετύχεις για να την αποκτήσεις!

Την λέξη “πλούσιος” την έχουμε ταυτίσει αποκλειστικά με τα λεφτά.

Όμως, αν σε ρωτήσω να μου πεις για το πώς μοιάζει η δική σου πλούσια ζωή, δεν πιστεύω πώς θα σε δω να κολυμπάς σε χρυσά νομίσματα (εκτός και αν είσαι ο McScrooge)!

Ο καθένας μας φαντάζει διαφορετική την δική του “πλούσια ζωή”.

Αρκετοί από μας είμαστε πνιγμένοι σε προβλήματα και δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να ονειρευτούμε κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε τώρα. Ίσως να μην έχουμε και ποτέ σκεφτεί πώς μοιάζει ακριβώς η δική μας, πλούσια ζωή.

Τι είναι τελικά μια “πλούσια ζωή”;

Η πλούσια ζωή είναι η ιδανική σου ζωή – που όταν κάτσεις να σκεφτείς τις προσωπικές σου σχέσεις, τα οικονομικά σου και την καθημερινότητα σου, θα νιώσεις μια απόλυτη αίσθηση ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης. 

Αυτό για σένα μπορεί να σημαίνει:

  • Να αγοράσεις ότι ρούχα θέλεις, όποτε θέλεις
  • Να ψωνίσεις ότι θέλεις από την υπεραγορά χωρίς να το σκεφτείς
  • Να πάρεις την οικογένεια σου και τους φίλους σου ένα ταξίδι στο EuroDisney που δεν θα ξεχάσετε ποτέ
  • Να έχεις προσωπικό γυμναστή
  • Να πηγαίνεις στα αγαπημένα σου εστιατόρια και να παραγγέλνεις ότι τραβά η όρεξη σου

Η πλούσια σου ζωή είναι δική σου. Όχι των γονιών σου, ούτε τών φίλων σου, ούτε κανενού άλλου. Είναι δική σου!

Είναι μια ζωή γεμάτη. Μια ζωή που την ζεις σκόπιμα, συνειδητά και άφθονα.

Η δική σου πλούσια ζωή πρέπει να σου ταιριάζει σαν γάντι. Αλλιώς, δεν θα είναι πραγματικά πλούσια. Προσπάθησε να δημιουργήσεις μια ξεκάθαρη αντίληψη για το τι πραγματικά θέλεις εσύ σε αντίθεση με το τι θέλουν οι άλλοι για σένα. 

Μια πλούσια ζωή δεν αφορά μόνο τα λεφτά. Τα λεφτά απλά αποτελούν το εργαλείο για να σχεδιάσεις, να βελτιώσεις και να απολαύσεις την ζωή που θέλεις εσύ να ζήσεις.

Μόλις τα λεφτά σταματήσουν να αποτελούν τον βασικό περιορισμό, θα έχεις την ελευθερία να σχεδιάσεις την δική σου πλούσια ζωή. 

Οι 4 Μεγάλες Νίκες που χρειάζεσαι για να είσαι σε θέση να σχεδιάσεις και να ζήσεις την δική σου πλούσια ζωή

Υπάρχουν μερικές Μεγάλες Νίκες στη ζωή που – αν τα πετύχεις – δεν θα πρέπει ποτέ να ανησυχείς για τα πιο μικρά θέματα.

Οι 4 Μεγάλες Νίκες είναι:

  1. Να αποκτήσεις την ονειρική σου δουλειά
  2. Να σταματήσεις να ξοδεύεις χρήματα σε πράγματα που πραγματικά δεν χρειάζεσαι
  3. Να αποταμιεύσεις και να επενδύσεις έξυπνα τα λεφτά σου από νωρίς
  4. Να κάνεις κάτι στο πλάι για να δημιουργήσεις ένα επιπλέον εισόδημα

Αν προσηλωθείς σε αυτά τα 4, τότε θα είσαι σε καλύτερη θέση από 99% του υπόλοιπου πληθυσμού.

Μεγάλη Νίκη #1: Ονειρική Δουλειά

Μια δουλειά θεωρείται ονειρική όταν: 

  • Είσαι πολύ καλός σε αυτό που κάνεις
  • Προσφέρεις ουσιαστική βοήθεια σε άλλους
  • Έχεις υποστηρικτικό περιβάλλον: ελκυστική δουλειά που σου επιτρέπει να μπεις σε μια κατάσταση απόλυτης ροής, και να έχεις συναδέλφους που σε υποστηρίζουν
  • Παίρνεις τον μισθό που πραγματικά σου αξίζει

Δεν θα έρθει να σε βρει εξ ουρανού η δουλειά των ονείρων σου. Ούτε και πετυχαίνεις κάτι ουσιαστικό αν απλά ασχολείσαι με τους λόγους που είναι δύσκολο να το αποκτήσεις.

Το μυστικό συστατικό για να βρεθείς με μια μια ονειρική δουλειά είναι να καταλάβεις τι σημαίνει να είσαι κορυφαίος (top performer) στον τομέα σου και να κάνεις τα πάντα για να φτάσεις, με ένα μεθοδικό τρόπο, αυτό το επίπεδο.

 

Μεγάλη Νίκη #2: Μην ξοδεύεις χρήματα σε πράγματα που δεν χρειάζεσαι

Υποσυνείδητα και ενσυνείδητα κατανοούμε ότι οι άνθρωποι και τα ΜΜΕ που βρίσκονται γύρω μας, μας ασκούν τεράστια επιρροή. 

Η επιρροή είναι τόσα βαθιά ριζωμένη που πολλές φορές ξοδεύουμε λεφτά σε πράγματα που πραγματικά δεν προσφέρουν αξία στην δική μας ζωή.

Υπάρχει κορεσμός στον χρόνο και στα λεφτά που έχουμε. Οταν τα ξοδεύουμε συνηδητά, σε αυτά που πραγματικά μας ενδιαφέρουν, τότε ζούμε πλούσια την ζωή μας. Όταν, όμως, ξοδεύουμε αλόγιστα τον χρόνο και το χρήμα μας, τότε δεν περισσεύει για τα πράγματα που πραγματικά μας ενδιαφέρουν.

 

Μεγάλη Νίκη #3: Αποταμίευσε και επένδυσε έξυπνα τα χρήματα σου από νωρίς

Υπάρχουν τα 2 άκρα στον χώρο της επένδυσης. Από την μια έχεις άτομα που φοβούνται να επενδύσουν γιατί νιώθουν ότι αποτελεί μεγάλο ρίσκο και από την άλλη υπάρχουν άτομα που παρασύρονται εύκολα από τις νέες τάσεις χωρίς να έχουν βαθιά γνώση και στρατηγική.

Από τα ασφαλέστερα μέσα αποταμίευσης και επένδυσης που υπάρχουν ιστορικά είναι τα επενδυτικά κεφάλαια χαμηλού ρίσκου. Ένα παράδειγμα είναι τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs), τα οποία είναι παθητικά επενδυτικά κεφάλαια που είναι διαπραγματεύσιμα σε δημόσια χρηματιστήρια όπως συμβαίνει και με τις παραδοσιακές μετοχές. Δεν έχουν πολύ ψηλές αποδόσεις αλλά αν επενδύσεις σταθερά κάθε μήνα για πολλά χρόνια τότε μπορείς πραγματικά να χτίσεις μια περιουσία εξαιτίας του ανατοκισμού. 

Πρέπει να μάθεις καλά τον όρο “ανατοκισμός”. Ο ανατοκισμός είναι τόκος πάνω στον τόκο. 

Για παράδειγμα, αν επενδύσεις μόνο €200 τον μήνα σε ένα επενδυτικό ταμείο ETF (π.χ. S&P 500 Index) και στα 30 χρόνια υπάρχει ένας μέσος όρος απόδοσης 7.45% (μέση απόδοση τα τελευταία 20 χρόνια) τότε σε 30 χρόνια θα έχεις αποκτήσει περίπου €255,000. Αν απλά τα αποταμίευες, τότε αυτό το ποσό θα ήταν μόνο €72,000. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ανατοκισμού. 

Ίσως τα πιο πάνω να σου ακούγονται κινέζικα ή να σε γεμίζουν αμφιβολίες. Αυτό που θα σε συμβουλευτώ είναι απλά να τα μελετήσεις. Αξίζει τον κόπο.

Και μόλις τα μελετήσεις και τα κατανοήσεις, άρχισε να επενδύεις από νωρίς για να κάνεις σύμμαχο σου τον ανατοκισμό.

Ο σωστός τρόπος επένδυσης δεν είναι με το να ξοδεύεις χρόνο και χρήμα στο να κάνεις εικασίες για ποια μετοχή και ποιο κρυπτονόμισμα θα έχει τεράστια απόδοση. Ο σωστός τρόπος επένδυσης πρέπει να είναι αυτοματοποιημένο, μακροπρόθεσμο και βαρετό. 

Αν θέλεις κάτι να σου προσφέρει περιπέτεια στη ζωή σου, πήγαινε στο luna park ή πιάσε ένα σκυλάκι! Μην ψάχνεις αδρεναλίνη στην επένδυση γιατί μετά θα μετατραπεί σε τζόγο.

 

Μεγάλη Νίκη #4: Απέκτησε επιπλέον εισόδημα κάνοντας κάποια δουλειά στο πλάι

Εκτός από την δουλειά σου, μπορείς να αποκτήσεις ένα επιπλέον εισόδημα προσφέροντας κάποιες υπηρεσίες στο πλάι. 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βγάλεις ένα επιπλέον εισόδημα σήμερα είναι να πουλάς κάτι online. Ίσως η πιο σημαντική δεξιότητα που πρέπει να αποκτησεις για να έχεις μια “πλούσια ζωή”, είναι το να μπορείς να πουλάς μέσω Facebook, Instagram, Google.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να ξεκινήσεις να μαθαίνεις να πουλάς online, είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα Social Media άλλων μικρών εταιρειών. Αν προσπαθήσεις απευθείας να κάνεις μια δική σου online επιχείριση, θα αντιμετωπίσεις πολλές δυσκολίες γιατί είναι αρκετά πολύπλοκο και πολυέξοδο να ξεκινήσεις.  

Αλλά, αν συνεργαστείς με μικρές υφιστάμενες εταιρείες (εστιατόρια, boutiques, φροντιστήρια, κτηματομεσίτες, λογιστές, δικηγόροι κτλ) και αναλάβεις απλά το κομμάτι της διαχείρισης των social media τους, τότε θα βρεθείς στην πλεον πιο κατάλληλα θέση για να αρχίσεις να μαθαίνεις να πουλάς online!

Και θα αρχίσεις να αποκτάς και άμεσα το επιπλέον σου εισόδημα. Μπορείς να χρεώνεις από €150 μέχρι €500 (ίσως και περισσότερα) τον μήνα για να αναλάβεις την διαχείριση των social media ενός πελάτη. Αν πούμε ότι, ανά μέσο όρο, χρεώνεις €250 τον μήνα, αν έχεις μόνο 2 πελάτες μπορείς να έχεις ένα επιπλέον μηνιαίο εισόδημα €500. 

Το StudentLife Academy έχει αναπτύξει το Social Media Freelancer Bootcamp, το οποίο σε βοηθά να αποκτήσεις όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να γίνεις Social Media Freelancer. 

Ο Συνδυασμός

Η μαγεία έρχεται όταν συνδυάσεις όλες τις πιο πάνω Μεγάλες Νίκες. Δηλαδή, όταν έχεις μια πολύ καλή δουλειά στην οποία απολαμβάνεις υψηλές αμοιβές επειδή δούλεψες σκληρά και μεθοδικά να γίνεις top performer, σταματήσεις να ξοδεύεις τα χρήματα σου σε πράγματα που ουσιαστικα δεν χρειάζεσαι, επενδύεις έξυπνα ένα 10-20% του εισοδήματος σου μακροπρόθεσμα σε χαμηλού ρίσκου επενδύσεις και έχεις μια δουλειά στο πλάι για να σου προσφέρει ένα επιπλέον εισόδημα, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα έχεις την οικονομική ευχέρεια να ζήσεις την δική σου “πλούσια ζωή”!

Σου εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να καταφέρεις να δημιουργήσεις και να ζήσεις την δική σου πλούσια ζωή. Κάνε την ευθύνη τον καλύτερο σου φίλο. Γιατί μόνο αν αναλάβεις στο 100% την ευθύνη της ζωής σου, θα μπορέσεις να ζήσεις την ζωή που πραγματικά θέλεις να ζήσεις!