Weekly Marketing Feed #14: Το Facebook δοκιμάζει QR Codes για τρόπο πληρωμής

Το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media!

Σε αυτό το feed θα μάθεις για τα “Auto-Captions” στα βίντεο του TikTok, πληροφορίες για την  αναφορά για την παγκόσμια δράση του Twitter και τον νέο QR τρόπο πληρωμής στο Facebook.

Ακόμη θα μάθεις πληροφορίες, για τα νέα εφέ για μουσική του TikTok και για τις ετικέτες για σελίδες στο Facebook.

Δες πιο κάτω όσα μαζέψαμε αυτή την εβδομάδα: 

1 Το TikTok προσθέτει τα “Auto-Captions” στα βίντεο

Freepik.com

Με αυτό το νέο χαρακτηριστικό, το TikTok θέλει να αυξήσει την προσβασιμότητα του για τους χρήστες της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναφέρει ότι: “ Με την λειτουργία των “Auto-Captions” δημιουργούνται αυτόματα υπότιτλοι, επιτρέποντας στους χρήστες να διαβάζουν τα λόγια από τα βίντεο. Οι δημιουργοί έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τα “Auto-Captions” μόλις ανεβάσουν το περιεχόμενο τους στην πλατφόρμα το οποίο μετατρέπεται αυτόματα από ήχο και σε
Κείμενο.”

(Social Media Today)

2 Το Facebook δοκιμάζει QR Codes για τρόπο πληρωμής

Freepik.com

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, το Facebook ενημέρωσε ότι δοκιμάζει την επιλογή των QR Codes ως τρόπο πληρωμής για το Facebook Pay.

Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν “scan” το QR ενός φίλου ή γνωστού τους και να μεταφέρονται απευθείας τα χρήματα

Η ανακοίνωση του Facebook: “ Για να κάνουμε τις πληρωμές ακόμα πιο εύκολες, δοκιμάζουμε την λειτουργία των QR Codes και συνδέσμων για τους χρήστες, όποτε επιθυμούν να πληρώσουν ή να ζητήσουν χρήματα”.

(Social Media Today

3 Το Twitter δημοσιεύει αναφορά για την παγκόσμια δράση του

Freepik.com

Για πρώτη φορά το Twitter, δημιουργεί αναφορά για τα θετικά στοιχεία που προσφέρει στους χρήστες του Twitter ή και στον κόσμο γενικότερα. Μερικοί τομείς που συμπεριλαμβάνονται στην αναφορά είναι οι εσωτερικές δραστηριότητες, δωρεές και τα περιβαλλοντικά έργα.

Σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση, το Twitter αναφέρει οτι: “ Η αναφορά στοχεύει να αναδείξει το έργο της εταιρείας με την εταιρική ευθύνη, βιωσιμότητα και φιλανθρωπία. Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμάς να μοιραζόμαστε περισσότερα για το έργο μας στους ανθρώπους που εξυπηρετούμε.”

(Social Media Today)

4 To TikTok προσθέτει νέα εφέ για την μουσική

Freepik.com

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, η πλατφόρμα του TikTok έχει προσθέσει μια σειρά από οπτικά εφέ συγκεκριμένα για την μουσική των βίντεο.

Αυτά τα εφέ λειτουργούν με τεχνολογίες επεξεργασίας μουσικής σε πραγματικό χρόνο, εκτελώντας συγχρονισμένα οπτικά εφέ σύμφωνα με τον ρυθμό του τραγουδιού.

Αναλυτικά τα εφέ που προστέθηκαν είναι: “Music Visualizer”, “Music Machine”, “Delayed Beats”, “Text Beats”, “Solid Beats” και “Μirror Beats”.

(Social Media Today)

5 Το Facebook δοκιμάζει τις ετικέτες(tags) για σελίδες

Freepik.com

Με τις νέες ετικέτες, το Facebook θέλει να βοηθήσει περισσότερο το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες ειδικά για δημοσιεύσεις που σχετίζονται με πολιτικά θέματα.

Αυτές οι ετικέτες θα είναι τοποθετημένες ακριβώς κάτω από το όνομα της σελίδας και θα αναφέρει ότι η σελίδα είναι επίσημη, fan page ή σελίδα σάτιρας. Σκοπός για το Facebook είναι να μειωθεί η σύγχυση και οι έντονες συζητήσεις με αυτή την νέα λειτουργία που θα ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο της κάθε σελίδας. Αυτή την στιγμή, οι ετικέτες δοκιμάζονται από ένα μικρό μερίδιο χρηστών στις Η.Π.Α

(Social Media Today)


Σε ενδιαφέρει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρακτικές γνώσεις, μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑΝΑΔ. Μάθε περισσότερα εδώ.