Weekly Marketing Feed #12: Νέο webinar από το Facebook για τις επιπτώσεις του iOS 14

Το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media!

Σε αυτό το feed θα μάθεις για το νέο webinar από το Facebook για τις επιπτώσεις του iOS 14, τα νέα quick reply stickers σε Instagram stories και τα emojis και το like ή dislike στο Twitter!

Ακόμη θα μάθεις, για τα νέα Instagram “Stories Drafts” αλλά και πώς το Facebook βοηθά τους αποφυλακισμένους να επανενταχθούν στην κοινωνία

Δες πιο κάτω όσα μαζέψαμε αυτή την εβδομάδα: 

1 Το Instagram δοκιμάζει νέα quick reply stickers σε stories

Freepik.com

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, η πλατφόρμα του instagram “εξετάζει” το ενδεχόμενο να υπάρχει η δυνατότητα να απαντούν οι χρήστες στα stories με stickers (αυτοκόλλητα).

Αυτά τα stickers θα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες εάν γίνει τελικά επίσημη αυτή η απόφαση. Μέχρι στιγμής το Instagram, δεν έχει τοποθετηθεί σε αυτό το θέμα.

(Social Media Today)

2 To Twitter δοκιμάζει τα emojis και το like ή dislike στα “tweets”

Freepik.com

Τον τελευταίο μήνα οι χρήστες του Twitter “πέρασαν” από ερωτηματολόγια τα οποία αφορούν νέες καινοτομίες για τα tweets.

Με αυτές τις αλλαγές σε εφαρμογή, οι χρήστες πλέον θα μπορούν να κάνουν “like” όταν συμφωνούν με κάποιο tweet και “dislike” όταν δεν συμφωνούν. Επιπλέον με τα emojis θα μπορούν να εκφράζουν ποιό συναίσθημα τους προκαλεί το κάθε tweet.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Twitter δοκιμάζει τα πιο πάνω, καθώς το 2015 αλλά και το 2018 πειραματίστηκε ξανά με αυτά τα ζητήματα.

(Social Media Today

3 Το Facebook βοηθά τους αποφυλακισμένους να επανενταχθούν στην κοινωνία

Freepik.com

Αυτή η αποκάλυψη δημοσιοποιήθηκε έπειτα από λάθος του Facebook, ενώ ακόμα η εφαρμογή βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Η εφαρμογή “Re-entry” όπως θα ονομάζεται, έχει σκοπό να καλύπτει τα κενά που έχουν ορισμένες κοινότητες που είναι στο περιθώριο μέσω αυτής της νέας εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο CEO του Facebook “Mark Zuckerberg” δήλωσε ότι θα αρχίσει να δημιουργεί νέα πράγματα που αφορούν την φυλετική δικαιοσύνη.

(Social Media Today)

4 Έρχονται σύντομα τα Instagram “Stories Drafts”

Pexels.com

Μια νέα δυνατότητα για τα stories μπαίνει σε εφαρμογή από το Instagram. Με τα “drafts” οι χρήστες πλέον θα μπορούν να αποθηκεύουν τα stories για να τα δημοσιεύουν αργότερα, είτε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν.

Τα Stories Drafts αρχικά θα ξεκινήσουν πειραματικά για να εξετάσει το Instagram κατά πόσο είναι χρήσιμα και στη συνέχεια θα γίνει η επίσημη λειτουργία τους.

(Social Media Today)

5 Νέο webinar από το Facebook για τις επιπτώσεις του iOS 14

Pexels.com

Το webinar το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 7 Απριλίου, και θα έχει σκοπό την επεξήγηση απο τους ειδικούς του “Facebook products” για το πως το IDFA (Identifier for Advertisers) των iOS θα επηρεάζει τις διαφημίσεις.

Το Facebook ζητά την ενημέρωση του IDFA που επηρεάζει την στόχευση, την βελτιστοποίηση και την επίδοση των διαφημίσεων στο Facebook, με σκοπό την μείωση των χρηστών που δεν υπολογίζονται για να μπορεί να γίνεται η καταμέτρηση απο το Facebook.

(Social Media Today)


Σε ενδιαφέρει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρακτικές γνώσεις, μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑΝΑΔ. Μάθε περισσότερα εδώ.