Είσαι Graphic Designer; Μάθε πώς να συνδυάσεις με επιτυχία την γραφιστική με Social Media Freelancing!

To Graphic Designing έχει γίνει από τις πιο δημοφιλής σπουδές των τελευταίων 2 δεκαετιών. Άτομα με κλίση στις τέχνες και στην δημιουργικότητα βρήκαν επαγγελματικό καταφύγιο στην επιλογή του Graphic Designing.

Όμως, απ’ ότι αποδείχτηκε, δεν υπάρχουν στην ουσία τόσες πολλές θέσεις εργασίας στην αγορά που να μπορουν να καλύψουν τον μεγάλο αριθμό ατόμων που αποφοιτούν ως γραφίστες.

Έτσι, πάρα πολλοί γραφίστες καταλήγουν να βρίσκουν δουλειά σε άλλους τομείς για να βγάλουν το προς το ζην τους.

Και πολλοί απλά βοηθούν φίλους και γνωστούς με διάφορα projects που έχουν (συνήθως χωρίς αμοιβή). 

Γενικά, μένει μια πικράδα – “Σπούδασα τόσα χρόνια, έβαλα τόσο κόπο, πέρασα που το τόσο πολύ στρες και ξόδεψα τόσα λεφτά για τίποτα;”

Κάποιοι πιο τολμηροί προσπαθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως Freelances. Το πρόβλημα εκεί είναι η μεγάλη δυσκολία που έχουν γραφίστες στην διαχείριση των πελατών.

Δεν είναι αρκετό να είσαι καλός γραφίστας για να είσαι καλός freelancer. Πρέπει να έχεις και τις άλλες γνώσεις και δεξιότητες που κάνουν ένα freelancer, επαγγελματία.

Οι άλλες γνώσεις και δεξιότητες είναι:

  1. Να μπορείς να βρεις πελάτες
  2. Να χρεώνεις σωστά
  3. Να θέτεις σωστές προσδοκίες
  4. Να μπορείς να διαχειρίζεσαι ώριμα τις απαιτήσεις των πελατών σου
  5. Να είσαι συνεπής με τις προθεσμίες σου
  6. Να έχεις έλεγχο των συναισθημάτων σου. Να μην τα παίρνεις όλα προσωπικά
  7. Να μπορείς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με τους πελάτες σου
  8. Να χειρίζεσαι σωστά την τιμολόγηση, είσπραξη, πληρωμές κοινωνικών ασφαλίσεων και ΦΠΑ κτλ

Πάρα πολλοί γραφίστες που προσπαθούν να μπουν στον χώρο του freelancing βρίσκουν εμπόδιο σε κάποια ή όλα από τα πιο πάνω και δυστυχώς παραιτούνται. 

Το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί γραφίστες freelancers είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες τους δουλειές είναι μεμονωμένες εργασίες. Έτσι, δεν υπάρχει μια συνεχή και σταθερή ροή από δουλειές για να μπορούν να χτίσουν ένα βασικό εισόδημα στο οποίο να μπορούν να βασιστούν οικονομικά.

Το οξύμωρο, όμως, είναι ότι υπάρχει τεράστια ανάγκη στην αγορά για καλούς γραφίστες αλλά σε συνδυασμό με κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Όλες οι εταιρείες χρειάζονται κάποιον να τους χειρίζεται επαγγελματικά τα Social Media τους. Όμως, ο πιο σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία μια επιτυχημένης στρατηγικής marketing μέσω social media είναι η ποιότητα και δημιουργικότητα των εικόνων που χρησιμοποιούνται στα post, stories κτλ. 

Άρα, ο πιο αποτελεσματικός και ελκυστικός συνδυασμός είναι ο Social Media Manager να είναι και Γραφίστας!

Πώς, όμως, μπορεί ένας γραφίστας να μάθει να διαχειρίζεται σωστά τα social media μιας μικρής εταιρείας ως freelancer και ταυτόχρονα να αποκτήσει και τις άλλες δεξιότητες που κάνουν ένα freelancer πραγματικό επαγγελματία;

Άμπρα Κατάμπρα… σου παρουσιάζω το Social Media Freelancer Bootcamp!

Τα περισσότερα σεμινάρια είναι ρηχά και τα πτυχία και μεταπτυχιακά είναι εντελώς βασισμένα σε απόκτηση θεωρητικών γνώσεων. Αυτό που χρειάζεται είναι να μπορέσεις να περάσεις από ένα έντονο πρακτικό training.

To StudentLife Academy δημιούργησε το Social Media Freelancer Bootcamp το οποίο εδώ και 6 χρόνια έχει βοηθήσει πάνω από 500 άτομα να αρχίσουν την καριέρα τους στο Digital Marketing.

Για να προετοιμαστείς σωστά, θα μπεις σε ένα περιβάλλον προσομοίωσης όπου θα τρέχεις αληθινές διαφημίσεις σε πραγματικά projects, με την καθοδήγηση του coach σου, για να μπορείς να εξασκηθείς πρακτικά στην σωστή διαχείριση του Facebook, Instagram, Google και Youtube.

Επίσης, θα μάθεις πώς να αποκτήσεις πελάτες, πόσα να χρεώνεις, ποιες ακριβώς υπηρεσίες θα προσφέρεις, πώς να διαχειρίζεσαι επαγγελματικά την σχέση σου με τους πελάτες σου και όλες τις μικρές-μικρές λεπτομέρειες που θα σε κάνουν να νιώσεις 100% έτοιμο να ξεκινήσεις.

Υπάρχει και 15 μέρες δοκιμαστική περίοδος. Αν δεν σου αρέσει κάτι από το πρόγραμμα μπορείς να αποχωρήσεις και σου επιστρέφεται ολόκληρο το ποσό της προκαταβολής που έχεις καταβάλει. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις! Αντιθέτως, έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις ένα νέο σταθερό μηνιαίο εισόδημα δουλεύοντας πάνω σε κάτι που αγαπάς, για το οποίο μέχρι τώρα έχεις κάνει τόσες πολλές θυσίες. 

Μάθε περισσότερα για το Social Media Freelancer Bootcamp και κάνε την εγγραφή σου εδώ