Weekly Marketing Feed #6: Shopify Pay σε Facebook και Instagram Shops

Freepik.com

Το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media!

Σε αυτό το feed θα μάθεις για την νέα επιλογή Shopify Pay σε Facebook και Instagram Shops, τα νέα Content Trends του TikTok και πώς να δημιουργήσεις ελκυστικο B2B content στο LinkedIn

Ακόμη θα μάθεις, για το TikTok και τον μεγάλο του αντίπαλο αλλά και για το Clubhouse Clone του Facebook!

 

Δες πιο κάτω όσα μαζέψαμε αυτή την εβδομάδα: 

1 TikTok vs Instagram Reels

Freepik.com

Είναι τα Instagram Reels ο μεγάλος αντίπαλος του TikTok;

Είναι σίγουρα μια μεγάλη ερώτηση καθώς το TikTok έχει σημειώσει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια και αναμένεται να προσεγγίσει 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες το 2021.

Από την άλλη το Instagram λέει ότι τα Reels αναπτύσσονται και συνεχίζουν να προσθέτουν νέα εργαλεία και επιλογές για να γίνουν μια πιο ελκυστική επιλογή, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τόσο τους δημιουργούς όσο και τους θεατές στην εφαρμογή του.

(Social Media Today)

2 Το Facebook αναπτύσσει το δικό του Clubhouse Clone

Pexels.com

Σε ειδήσεις που δεν θα εκπλήξουν απολύτως κανέναν, το Facebook βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης του δικού του Clubhouse κλώνου, καθώς φαίνεται να εξουδετερώνει την ταχεία ανάπτυξη της ηχητικής κοινωνικής εφαρμογής.

Το Clubhouse είναι η κοινωνική πλατφόρμα ήχου, στην οποία μπορεί κάποιος να γίνει μέλος μόνο με πρόσκληση. Γεγονός αποτελεί το ότι έχει σημειώσει τεράστια άνοδο, από 600.000 ενεργούς χρήστες το Δεκέμβριο, σε 2 εκατομμύρια μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Αυτό προκάλεσε το Twitter να προχωρήσει με μια παρόμοια δυνατότητα ήχου, το Spaces και τώρα το Facebook ψάχνει επίσης να κάνει κάτι παρόμοιο.

(Social Media Today

3 Shopify Pay σε Facebook και Instagram Shops

Freepik.com

Το Shopify ανακοίνωσε μια νέα ενοποίηση με το Facebook, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες του Shopify να αγοράζουν αντικείμενα μέσω του συστήματος πληρωμής «Shopify Pay», όταν αγοράζουν σε Facebook και Instagram Shops.

(Social Media Today)

4 Τα Content Trends του TikTok για το 2021

Freepik.com

Το TikTok δημοσίευσε ένα νέο report για τις τάσεις περιεχομένων σε μια σειρά θεμάτων που είδαν σημαντική αύξηση ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020.

(Social Media Today)

5 Πώς να δημιουργήσεις ελκυστικο B2B content στο LinkedIn

Freepik.com

Το LinkedIn δημοσίευσε έναν νέο οδηγό τσέπης 17 σελίδων σχετικά με αποτελεσματικό B2B περιεχόμενο. Το LinkedIn επισημαίνει ορισμένα από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία των καμπανιών σας.

(Social Media Today)


Σε ενδιαφέρει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρακτικές γνώσεις, μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑΝΑΔ. Μάθε περισσότερα εδώ.