Weekly Marketing Feed #1: Social Media Marketing για Reddit, Twitch και Quora

Freepik.com

Καλή μας χρονιά! Συνεχίζεται και φέτος το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media! Σε αυτό το feed θα μάθεις συμβουλές από για ελκυστικά Instagram Reels, για τα webinars του Facebook για τις πιθανές επιπτώσεις του IDFA της Apple και για Social Media Marketing για Reddit, Twitch και Quora!

Ακόμη θα μάθεις, ποιές είναι οι καλύτερες πρακτικές για δημοσίευση σε Facebook, Twitter και LinkedIn το 2021 και γιατί επιστρέφουμε σε Facebook και Instagram για δημιουργία Brand Awareness.

Δες πιο κάτω όσα μαζέψαμε αυτή την εβδομάδα: 

1 Νέες συμβουλές από Instagram για ελκυστικά Reels

Freepik.com

Το Instagram επιθυμεί να προσελκύσει περισσότερα άτομα για να χρησιμοποιήσουν τα Reels, κάτι που, όπως σημειώνουν ορισμένοι, θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε λιγότερη απήχηση σε αναρτήσεις και stories.

(Social Media Today)

2 Οι καλύτερες πρακτικές για δημοσίευση σε Facebook, Twitter και LinkedIn το 2021

freepik.com

Ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία μας την τελευταία δεκαετία, πολλοί οργανισμοί αγωνίζονται ακόμη να κατανοήσουν τις βέλτιστες πρακτικές έναντι μη αποτελεσματικών προσεγγίσεων στα διάφορα κοινωνικά κανάλια.

(Social Media Today)

3 Το Facebook ανακοινώνει webinars για τις πιθανές επιπτώσεις του IDFA της Apple

Freepik.com

Καθώς το Facebook συνεχίζει να επικρίνει δημοσίως τις επερχόμενες αλλαγές της Apple στην παρακολούθηση δεδομένων εφαρμογών, με την ελπίδα να αναγκάσει την εταιρεία να επανεξετάσει το update, επιδιώκει επίσης να εκπαιδεύσει διαφημιζόμενους και προγραμματιστές σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις των επερχόμενων αλλαγών IDFA, οι οποίες αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων.

(Social Media Today)

4 Social Media Marketing για Reddit, Twitch και Quora

Freepik.com

Όταν μιλάμε για μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων, σχεδόν πάντα μιλάμε για τις μεγάλες κοινωνικές πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter κ.λπ. Για προφανείς λόγους, αυτές είναι οι πλατφόρμες τις οποίες χρησιμοποιούν οι marketers όταν προσπαθούν να προωθήσουν κάποιο brand. Τι γίνεται όμως με τις λιγότερο δημοφιλείς εφαρμογές με εξειδικευμένες βάσεις χρηστών;

(Social Media Today)

5 Επιστροφή σε Facebook και Instagram για δημιουργία Brand Awareness

Freepik.com

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πλατφόρμα για την επίτευξη πολλών στόχων, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα ένας στόχος στον οποίο έχετε επενδύσει να έχει και μεγάλη απόδοση.

Πιο κάτω οι τέσσερις βασικοί social media marketing στόχοι για να επικεντρωθείτε:

  1. Brand Awareness
  2. Lead Generation & Sales
  3. Customer Service
  4. Community Engagement

(Social Media Today)


Σε ενδιαφέρει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρακτικές γνώσεις, μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑΝΑΔ. Μάθε περισσότερα εδώ.