Weekly Marketing Feed #53: Δες το infografic για τα 10 χρόνια του Instagram

Freepik.com

Το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media! Σε αυτό το feed θα μάθεις πώς γιορτασε το Instagram τα 10 του χρόνια και ποια πλατφόρμα είναι πιο κοντά στο νεανικό κοινό.

Ακόμη θα μάθεις πώς συλλέγει προσωπικά στοιχεία η Google, την νέα επιλογή διαφήμισης του Snapchat και πώς γίνεται στο Linked In η στόχευση για διαφήμιση!

Δες πιο κάτω όσα μαζέψαμε αυτή την εβδομάδα:

1Δες τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για το νεανικό κοινό

freepik.com

Οι πλήστοι από εμάς έχουμε το Facebook ως η κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δυκτύωσης μεταξύ του νεανικού κοινού, λόγω του ότι έχει ακόμα το Instagram για να διατηρεί τη σύνδεση μαζί τους.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διενήργησε η ερευνητική εταιρεία Piper Sandler, το Instagram φαίνεται επίσης να χάνει έδαφος, με τους Snapchat και TikTok να βλέπουν υψηλότερη προτίμηση μεταξύ των εφήβων χρηστών. (Social Media Today)

2Εσύ ξέρεις πώς γίνεται η στόχευση στο LinkedIn και γιατί είναι σημαντική;

freepik.com

Όπως συμβαίνει με όλες τις πλατφόρμες, το κλειδί για μια πετυχημένη διαφήμιση είναι η αποτελεσματική στόχευση, προκειμένου να εμφανίζεται το μήνυμά σας στο σωστό κοινό. 

Αυτή την εβδομάδα, το LinkedIn δημοσίευσε τις νέες επιλογές στόχευσης διαφημίσεων, που περιλαμβάνουν δημογραφικά στοιχεία, επαγγελματική εμπειρία, επαγγελματικά ενδιαφέροντα και «εταιρικά γραφικά» – ή εταιρικές πληροφορίες. (Social Media Today)

3 Μάθε για την «πρώτη εμπορική» επιλογή του Snapchat

freepik.com

Τον Απρίλιο, το Snapchat άρχισε να δοκιμάζει μια νέα επιλογή διαφήμισης που ονομάζεται «First Commercial».

Η επιλογή αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να διασφαλίζουν ότι η διαφήμισή τους είναι η πρώτη που εμφανίζεται όταν κάθε κάποιο άτομο συντονίζεται σε οποιαδήποτε από τις αρχικές εκπομπές του Snap σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα. (Social Media Today)

4Δες πώς η Google μοιράζεται τα δεδομένα χρηστών

Freepik.com

Η Google εξακολουθεί να δέχεται κριτική για τα δεδομένα που παραδίδει στην αστυνομία.

Ο δημοσιογράφος του Detroit News, Robert Snell, εξέτασε έγγραφα που δείχνουν ότι η Google παρέδωσε διευθύνσεις IP για χρήστες που έψαξαν για μια συγκεκριμένη διεύθυνση λίγο πριν κάποιος πυροβολήσει το αυτοκίνητο ενός μάρτυρα στην υπόθεση εναντίον του κατηγορουμένου σεξουαλικού δράστη R. Kelly.

Το ένταλμα αναζήτησης λέξεων-κλειδιών οδήγησε στη σύλληψη του Michael Williams, ενός συνεργάτη της R. Kelly’s, για κατηγορίες εμπρησμού και παραβίασης μαρτύρων. 

Υπάρχουν έντονες ανησυχίες που ενδέχεται να παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα. (engadget)

5Το Instagram γιορτάζει τα 10 του χρόνια με τον δικό του infografic τρόπο

freepik.com

Μπορείτε να πιστέψετε ότι έχει περάσει μια δεκαετία από την κυκλοφορία του Instagram;

Ας κοιτάξουμε πίσω στο χρόνο και να δούμε πόσο μακριά έχει φτάσει η εφαρμογή από τον Οκτώβριο του 2010.

Χρόνια πολλά, Instagram! (Social Media Today)


Σε ενδιαφέρει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρακτικές γνώσεις, μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑΝΑΔ. Μάθε περισσότερα εδώ.