Weekly Marketing Feed #49: Μάθε από τους ειδικούς tips για το Facebook Live!

unsplash.com

Το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media! Σε αυτό το feed θα μάθεις γιατί το KFC μας λέει να μην ακολουθούμε το slogan του και τις δημιουργικές διαφημίσεις του CNN για τις ανερχόμενες εκλογές.

Ακόμη θα μάθεις για τα tips του Facebook Live, πώς η Google κάνει πιο ευχάριστη την διαμονή σε ξενοδοχείο και την αναβάθμιση του Apple TV.

Δες πιο κάτω όσα μαζέψαμε αυτή την εβδομάδα:

1Το KFC μας λέει να αγνοήσουμε το slogan του

Το KFC “παγώνει” το slogan που ακολουθούσε το brand τα τελευταία χρόνια, λόγω Covid-19. Το “Finger Lickin” έχει γίνει θολό στην καινούρια του καμπάνια, αφού θεωρεί ότι δεν ταιριάζει με την κατάσταση που ζούμε αυτό τον καιρό. Οι νέες διαφημίσεις αναγράφουν ότι “το γλείψιμο των δακτύλων δεν συστήνεται” και “πλένουμε καλά τα χέρια μας πριν να γλύψουμε τα δάκτυλα μας” (Ad Week).

2Ίσως οι πιο δημιουργικές πολιτικές διαφημίσεις

Οι πολιτικές διαφημίσεις δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο δημιουργικές από τα καινούρια spots που δημιούργησε το CNN για τη live κάλυψη των εκλογών. Με τη χρήση του stop motion animation, τα spots παρουσιάζουν 2 χαρακτήρες, ένα ελέφαντα που αντιπροσωπεύει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και ένα γάιδαρο που αντιπροσωπεύει τους Δημοκράτες, όπου ποτέ “δεν τα βρίσκουν”. Έμμεσα δείχνουν την αντιπαράθεση που έχουν τα 2 κόμματα μεταξύ τους (Ad Week).

3Facebook Live Tips από τους ειδικούς

unsplash.com

Το Facebook έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από videos που προβάλλουν συνεντεύξεις από ειδικούς που δουλεύουν πάνω σε διάφορα tools της πλατφόρμας, με σκοπό να εξηγήσουν στους χρήστες πώς να τα χρησιμοποιούν σωστά για να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρουν. Το πρώτο video είναι tips για το Facebook Live.

Τα βασικά tips που έδωσε το video είναι να δημιουργείς ένα preview post πριν από κάθε live σου για να τραβήξεις το ενδιαφέρον του κοινού σου, να κάνεις crossposting, δηλαδή να βρίσκεις σχετικά pages με το θέμα σου και να αναμεταδίδεις το live σου μέσω από 2 ή και περισσότερων pages, και να δημιουργείς ελκυστικό υλικό για να αυξήσεις το engagement με το κοινό σου το οποίο θα αλληλοεπιδρά (comment, shares, polls) με τα posts σου και με αυτόν τον τρόπο ο αλγόριθμος του Facebook θα βλέπει πιο “θετικά” το υλικό σου (Social Media Today).

4Η διαμονή σε ξενοδοχείο γίνεται πιο απολαυστική με την Google

9to5google.com

Την επόμενη φορά που θα μείνεις σε ξενοδοχείο και θα θέλεις να κάνεις check out θα μπορείς να το κάνεις μέσω των έξυπνων οθονών του Nest Hub της Google. Πολλά ξενοδοχεία κάνουν εγκατάσταση του Nest Hub για να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία στους πελάτες τους. Ο πελάτης θα μπορεί να επικοινωνεί με το reception, καθώς θα βρίσκεται στο δωμάτιο του, για να ζητήσει πετσέτες, τις ώρες λειτουργίας της πισίνας ή του εστιατορίου, κτλ.

Ακόμη θα μπορεί να ελέγχει τις έξυπνες συσκευές μέσα στο δωμάτιο όπως φώτα, blinds, τηλεόραση, και γενικά να αναζητεί πληροφορίες για τον καιρό, για τα εστιατόρια και καταστήματα που βρίσκονται κοντά στο ξενοδοχείο.  Όπως αναφέρει η Google δεν είναι αναγκαίο να ενώσει τον προσωπικό Google λογαριασμό του ο πελάτης για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία. Ακόμη ότι στοιχεία έμειναν πάνω στην οθόνη από τον πελάτη διαγράφονται όταν το ξενοδοχείο κάνει reset την υπηρεσία για τον επόμενο πελάτη (En Gadget).

5Tο Apple TV ενισχύεται με AR

unsplash.com

Η Apple στην προσπάθεια της να προωθήσει το Apple TV, τώρα θέλει να εντάξει και AR (Artificial Intelligence) υλικό για να το κάνει πιο ελκυστικό. Χαρακτήρες ή αντικείμενα από το show που θα βλέπεις θα μπορούν να ενσωματωθούν στο περιβάλλον σου μέσω του smartphone ή του tablet σου. Για παράδειγμα αν βλέπεις μια εκπομπή με θέμα το διάστημα μπορεί να βλέπεις διαστημόπλοιο στο τραπέζι του σαλονιού σου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Apple ετοιμάζει το δικό της AR headset και προετοιμάζει το έδαφος με αυτή την κίνηση (En Gadget).


Σε ενδιαφέρει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρακτικές γνώσεις, μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑΝΑΔ. Μάθε περισσότερα εδώ.