Weekly Marketing Feed #44: Τα YouTube δημιουργεί διαδικτυακές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις!

unsplash.com

Το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media! Σε αυτό το feed θα μάθεις για το νέο update στις διαφημίσεις του Instagram, πώς το LinkedIn στηρίζει το Pride και για τα νέα updates της Apple.

Ακόμη θα μάθεις για το Camp του YouTube, την καινούργια προσθήκη στα Tweets και για 5 tools που θα δυναμώσουν το Instagram σου.

Δες πιο κάτω όσα μαζέψαμε αυτή την εβδομάδα:

 

1Διαφήμιση μέσω Instagram χωρίς να έχεις Facebook account

usplash.com

Παρ’ όλες τις ενέργειες του Facebook να ενσωματώσει κοινά στοιχεία σε Facebook και Instagram για να υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ τους, έρχεται ένα νέο update που δεν υποστηρίζει το πιο πάνω.

Πλέον, τα brands και τα creator accounts που δεν έχουν κάνει διαφήμιση μέχρι τώρα, μπορούν να διαφημίσουν μέσω Instagram, χωρίς να πρέπει το Instagram account τους να είναι συνδεδεμένο με Facebook account όπως συμβαίνει τώρα. Αυτό το update είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο σε Τουρκία και Αμερική (Ad Week).

2Το LinkedIn στηρίζει το Pride

twitter.com

Ο Ιούνης είναι ο μήνας του Gay Pride και το LinkedIn θέλοντας να δείξει την υποστήριξή του, άλλαξε το logo του και πρόσθεσε stickers και profile background images με τα χρώματα του Pride. Πρόσφατα είχε δημιουργήσει ένα διαδικτυακό event με θέμα την ενσυναίσθηση, ισότητα και εκπαίδευση για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης θα δημιουργήσει δωρεάν courses για θέματα όπως διαφορετικότητα και αποδοχή, που θα είναι διαθέσιμα τέλη Αυγούστου. Το επαγγελματικό network ενθαρρύνει τους υπαλλήλους και τα μέλη του να μοιραστούν τη δική τους ιστορία με το hashtag #OutOnLinkedIn (Ad Week).

3Οι νέες αναβαθμίσεις της Apple

theverge.com

Λόγω της πανδημίας το Worldwide Developer Conference (WWDC) έγινε διαδικτυακά, με την Apple να ενημερώνει το κοινό για τις καινούργιες αλλαγές που έρχονται. Η κυριότερη αλλαγή είναι ότι πλέον δεν θα χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel αλλά τους δικούς της Apple επεξεργαστές.

Τα νέα softwares σε τηλέφωνα, tablets και υπολογιστές της Apple, έρχονται με αναβαθμισμένα interfaces και features, όπως το digital key με το οποίο θα μπορείς να ξεκινάς το αυτοκίνητο σου με το iPhone σου (En Gadget).

4Η διαδικτυακή κατασκήνωση του YouTube

brayve.net

Τα παιδιά που κάθε καλοκαίρι πήγαιναν σε καλοκαιρινή κατασκήνωση, αυτό το καλοκαίρι είναι δύσκολο να το κάνουν λόγω Covid-19. Έτσι, το YouTube δημιούργησε το #CampYouTube, μια διαδικτυακή καλοκαιρινή κατασκήνωση με περισσότερες από 1.200 ώρες προγραμματισμένες με “campfire talks”, DIY και εικονικές εκδρομές. Αυτό προέκυψε καθώς οι αναζητήσεις στο Google για «εικονικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις» έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα θέματα: STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics), τέχνες, αθλητικά και περιπέτεια. Κάθε θέμα έχει δύο playlists, το ένα απευθύνεται σε εφήβους και το άλλο σε μικρότερα παιδιά (En Gadget).

5Τα tweets σου θα συνοδεύονται με ηχητικά μηνύματα

bustle.com

Τώρα μπορείς να υποστηρίξεις το tweet σου με audio clip, αν είσαι iOS χρήστης. Πώς; Όταν γράψεις το tweet σου, πατάς στο εικονίδιο “waves” για να ηχογραφήσεις το μήνυμα σου και μόλις τελειώσει το tweet σου δημοσιεύεται μαζί με το ηχογραφημένο μήνυμα.

Το audio clip διαρκεί μέχρι 140 δευτερόλεπτα. Αν το μήνυμα που θέλεις να δημιουργήσεις ξεπερνά το συγκεκριμένο χρόνο, τότε αυτόματα δημιουργείται νέο audio clip και τα 2 audio clips δημοσιεύονται σε carousel μορφή. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έγινε διαθέσιμη σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, μιας και η εταιρεία προσπαθεί να την τελειοποιήσει από θέμα προστασίας των χρηστών από τα αρνητικά σχόλια κ.λπ. (Social Media Today).

65 tools για να δυναμώσεις το Instagram σου

unsplash.com

Αν ασχολείσαι με τα social media, ξέρεις ότι τα πράγματα δεν μένουν σταθερά αλλά σχεδόν κάθε βδομάδα εμφανίζεται ένα νέο update ή feature. Γι’ αυτό πρέπει να ψάχνεσαι συνεχώς για να είσαι updated και να έχεις ένα cool account στα social media.

Στο Instagram, όπως και κάθε social media platform, υπάρχουν πολλά πράγματα να λάβεις υπόψη για να είναι πιο αποδοτικό το account σου. Πατήστε στο link πιο κάτω και ανακαλύψτε το app που θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο ζωντανές τις φωτογραφίες σου, τα apps με τα οποία θα δημιουργείς πιο ελκυστικά stories, το app που μπορεί να υπολογίσει τα analytics σου και το app με το οποίο μπορείς να μαζέψεις όλα τα links σου από άλλα accounts σ’ ένα χώρο (Social Media Today).


Σε ενδιαφέρει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρακτικές γνώσεις, μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑΝΑΔ. Μάθε περισσότερα εδώ.