Weekly Marketing Feed #42: Η νέα διαφήμιση των McDonald’s αφορά το #blacklivesmatter!

unsplash.com

Το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media! Σε αυτό το feed θα δεις την καινούργια διαφήμιση από McDonald’s και θα μάθεις πώς να κάνεις αλλαγές στον avatar σου αλλά και ποιoν δεν θα βλέπεις στο Discover του Snapchat.

Ακόμη θα μάθεις για τις αλλαγές στα Facebook Pages και Messenger και για τα αποτελέσματα έρευνας για την επίδραση των influencers στους Gen Z.

Δες πιο κάτω όσα μαζέψαμε αυτή την εβδομάδα:

1Οδηγός πώς να αλλάξεις τον avatar σου

digitalinformationworld.com

Ποιος δεν έχει φτιάξει το δικό του avatar μέχρι τώρα! Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε στο Facebook, υπήρξε καταιγισμός των stickers με avatars σε comments, stories, κ.λπ.

Τώρα μπορείς να αλλάξεις τον avatar σου ανάλογα με τις αλλαγές που κάνεις κι εσύ στον εαυτό σου, όπως για παράδειγμα ένα καινούριο hairstyle. Εδώ θα βρεις τον οδηγό για να κάνεις αλλαγές και στον δικό σου avatar (The Next Web).

2Η νέα διαφήμιση των McDonald’s με αφορμή το #blacklivesmatter

Τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στις ΗΠΑ δεν άφησαν αδιάφορη μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες fast food στον κόσμο. Η καινούρια διαφήμιση των McDonald’s παρουσιάζει τα ονόματα 7 μαύρων Αμερικανών που σκοτώθηκαν από αστυνομικούς ενώ ήταν άοπλοι.

Μέσω της διαφήμισης ενημερώνει ότι θα κάνει δωρεές στο National Urban League και το NAACP, τα οποία σχετίζονται με τις κοινότητες των μαύρων τις Αμερικής (Ad Week).

3Δεν θα βλέπεις τον Donald Trump στο Discover του Snapchat

To Snapchat ανακοίνωσε ότι δεν θα προωθεί το profile του Donald Trump μέσω του Discover section στην εφαρμογή του. Όπως αναφέρει η εταιρεία: “Δεν θα ενισχύσουμε τις φωνές που υποκινούν τη φυλετική βία και την αδικία, δίνοντάς τους δωρεάν προώθηση στο Discover” (Social Media Today).

4Θα μπορείς να στέλνεις Marketing emails από την σελίδα σου στο Facebook

Το περασμένο Σαββατοκύριακο εμφανίστηκε στην εφαρμογή Pages του Facebook μια νέα λειτουργία, η οποία ανέφερε “στείλτε customized marketing emails μέσω της σελίδας σας στο Facebook”.

Σύμφωνα με τα screenshots, από την social media expert Meg Coffey, για να μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη λειτουργία θα πρέπει πρώτα να κάνουν confirm το email της σελίδας τους. Όταν γίνει η επιβεβαίωση με το email, οι Page Managers θα πρέπει στη συνέχεια να προσθέσουν manually τα emails στο database τους (Social Media Today).

5Ακόμη μια αλλαγή στο Facebook για να βοηθήσει μικρές επιχειρήσεις

Κατά την διάρκεια της πανδημίας είδαμε την ανταπόκριση του Facebook στην στήριξη μικρών επιχειρήσεων. Ακόμη μια ρύθμιση που πρόσθεσε το Facebook είναι να μπορεί ο χρήστης-ιδιοκτήτης επιχείρησης να αλλάζει εύκολα profile και να απαντά με το profile της εταιρείας του (En Gadget).

6Ένα μεγάλο ποσοστό αγορών των Gen Z επηρεάζεται από Influencers

itagroup.com

Σύμφωνα με έρευνα της Kantar, περίπου το 44% των καταναλωτών που ανήκουν στη Gen Z έχουν πραγματοποιήσει κάποια αγορά, οδηγούμενοι από κάποιον social influencer, σε σύγκριση με το 26% που αφορά τον γενικό πληθυσμό. Το 87% της Gen Z αναφέρουν ότι είναι δεκτικοί στο τι τους προτείνει ο social influencer που ακολουθούν.

Ακόμη η έρευνα έδειξε ότι το 39% των Gen Z διαθέτουν από 4 και περισσότερους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις δημοφιλέστερες εφαρμογές να είναι το Facebook (62%), Instagram (55%), YouTube (54%) και Snapchat (52%) (The Total Business).


Σε ενδιαφέρει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρακτικές γνώσεις, μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑΝΑΔ. Μάθε περισσότερα εδώ.