Weekly Marketing Feed #39: Το Facebook αρχίζει σεμινάρια σε Group Admins!

unsplash.com

Το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media! Σε αυτό το feed θα μάθεις για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Facebook, την νέα διαφήμηση του IKEA με θέμα την καραντίνα και τα καινούργια Group Sessions από το Spotify.

Ακόμη θα μάθεις τα πάντα για το Family Safety app της Microsoft, τα νέα tools του Facebook για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις και την “καλή πράξη” από το Headspace app .

Δες πιο κάτω όσα μαζέψαμε αυτή την εβδομάδα:

1Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Facebook Group Admins

unsplash.com

Στην περίοδο της πανδημίας το Facebook είδε αύξηση στη χρήση των Groups. Συγκεκριμένα, το Facebook αναφέρει ότι 200 εκατομμύρια άνθρωποι είναι μέλη σε σημαντικά groups στην εφαρμογή του. Την περίοδο του lockdown, 1,4 δισεκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούσαν τα groups και τα περισσότερα είχαν να κάνουν με ενημέρωση για τον Covid-19.

Το Facebook λοιπόν αποφάσισε να δημιουργήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους admins των groups για τη σωστή διαχείρηση τους. Έτσι από τον Μάη μέχρι τον Σεπτέμβρη θα υπάρχει ένα workshop κάθε μήνα που θα ασχολείται με διαφορετικές ενότητες στο management ενός group. Θα υπάρχουν και special καλεσμένοι, όπως τον ίδιο τον Mark (Social Media Today)!

2 Making Home Count by IKEA

Το IKEA βλέπει την θετική πλευρά του lockdown και μας δείχνει μέσα από την καινούργια του διαφήμιση ότι κάθε στιγμή στο σπίτι μετρά! Το βίντεο δημιουργήθηκε με διάφορα στιγμιότυπα που τράβηξε στο σπίτι η ομάδα του διαφημιστικού γραφείου με το οποίο συνεργάζεται η IKEA Singapore(The Drum)!

3Τα Group Sessions του Spotify

unsplash.com

Το Spotify παρουσιάζει τα Group Sessions, μέσω των οποίων, δίνει τη δυνατότητα σε διάφορους premium users, που βρίσκονται κάτω από την ίδια “στέγη”, δηλαδή να συμμετέχουν στο playlist που παίζει τη συγκεκριμένη στιγμή.

Αυτό γίνεται όταν ενεργοποιηθεί το “Connect” εικονίδιο, που βρίσκεται κάτω αριστερά στην εφαρμογή. Τότε εμφανίζεται ένας κωδικός που μπορούν όλοι οι premium χρήστες να χρησιμοποιήσουν για να μπουν στο ίδιο playlist. Όταν ο χρήστης σκανάρει τον κωδικό, έχει πρόσβαση στο playlist και μπορεί να επιλέξει τα επόμενα τραγούδια (En Gadget).

4Το Family Safety app της Microsoft βοηθά στον έλεγχο των παιδιών

unsplash.com

H Microsoft συστήνει το Family Safety app για δοκιμή σε Android και iOS. Το app έχει να κάνει με τον έλεγχο και την παρακολούθηση των παιδιών στις πλατφόρμες της Microsoft.

Μέσω του app θα μπορούν οι γονείς να καθορίσουν το χρόνο που περνούν τα παιδιά στις διάφορες Microsoft πλατφόρμες. Ακόμη θα μπορούν να φιλτράρουν το υλικό στο οποίο εκτίθενται τα παιδιά τους και θα υπάρχει location tracking. Για να λάβεις μέρος στη δοκιμή του app πρέπει να κάνεις εγγραφή (En Gadget).

5Το Facebook συστήνει το “Support Small Business”

Η εταιρεία Facebook δημιούργησε tools με σκοπό να βοηθήσει άμεσα τις επιχειρήσεις μέσω των εφαρμογών της. Στο Instagram δημιούργησε το sticker “Support Small Business”, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει μια επιχείρηση στα stories της. Το Instagram ομαδοποιεί τα stories από όλα τα accounts που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο sticker, και δημιουργεί ένα αυτόνομο story που εμφανίζεται πρώτο στο tab των stories με το εικονίδιο του sticker.

Στο Facebook υπάρχει το #SupportSmallBusiness για να το χρησιμοποιούν οι χρήστες στα posts τους για να αναδείξουν μικρές επιχειρήσεις (Social Media Today).

6Το Headspace χαρίζει ένα χρόνο δωρεάν συνδρομή

propertypandora.com

Το Headspace είναι το πιο δημοφιλές app για meditation. Θέλοντας και αυτό να συμβάλει με τον δικό του τρόπο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, χαρίζει στους άνεργους Αμερικανούς ένα χρόνο δωρεάν subscription.

Την προσφορά μπορούν να χρησιμοποιήσουν επίσης γιατροί, νοσοκόμοι και δάσκαλοι για την σκληρή μάχη που δίνουν αυτή την περίοδο (Forbes)!


Σε ενδιαφέρει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρακτικές γνώσεις, μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑΝΑΔ. Μάθε περισσότερα εδώ.