Weekly Marketing Feed #38: Με το νέο Explore tab θα ανακαλύψεις όλο το Youtube Music!

unsplash.com

Το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media! Σε αυτό το feed θα μάθεις για τη νέα διαφήμιση του Burger King που δίνει δωρεάν Whopper, για το καινούργιο Explore tab του Youtube Music και ποιες εφαρμογές θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τοv γραπτό σου λόγο.

Ακόμη θα δεις τις αλλαγές που έκανε το Zoom για να προστατέψει τα διαδικτυακά σου meetings από ανεπιθύμητους επισκέπτες, όλες τις προσπάθειες του Facebook για καλύτερη πλοήγηση στα stories και τις καινούργιες πληροφορίες που θα σου δίνει το Google Images.

Δες πιο κάτω όσα μαζέψαμε αυτή την εβδομάδα:

1Burger King: Μπορείς να βρεις τη λύση και να κερδίσεις ένα Whopper;

Το Burger King σκέφτηκε την πιο ενδιαφέρουσα διαφήμιση για να τραβήξει την προσοχή των μαθητών τώρα που βρίσκονται σπίτι και όχι μόνο! Η καινούρια καμπάνια καλεί τους φοιτητές να λύσουν εξισώσεις και προβλήματα μέσω του app και η σωστή απάντηση είναι κωδικός για ένα δωρεάν Whopper (Ad Week)!

2 Νέο Explore tab στο Youtube Music

Το Youtube Music προσθέτει το Εxplore tab στην εφαρμογή του για να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις νέα είδη μουσικής. Βασιζόμενο στο history με τα τραγούδια που ακούς σου προτείνει albums, singles και music videos.

Υπάρχει και section όπου θα μπορείς να βρεις μουσική με βάση τη διάθεση σου ή την κατηγορία που προτιμάς, όπως “chill,” “commute” και “focus.” (En Gadget).

316 δωρεάν εφαρμογές που θα βελτιώσουν τις ικανότητες σου στον γραπτό λόγο

Το να ξέρεις να γράφεις σωστά είναι σημαντικό, είτε δουλεύεις σε μια μεγάλη εταιρεία και μιλάς με πελάτες, είτε είσαι content creator και θέλεις να περάσεις το μήνυμα σου σωστά στο κοινό, είτε δουλεύεις για περιοδικό ή εφημερίδα.

Το να μπορείς να εκφραστείς σωστά δείχνει τον επαγγελματισμό σου και κερδίζει και το ενδιαφέρον του παραλήπτη. Η ομάδα του Wikibuy μάζεψε 16 εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις τον γραπτό λόγο σου. Βρες τις όλες ΕΔΩ (Social Media Today).

4Το “Zoombooming” σταματά

Το Zoom έρχεται με νέα αλλαγή για να προστατέψει ακόμα περισσότερο τα meetings που κάνεις μέσω της εφαρμογής. Τώρα ο κάθε χρήστης θα παίρνει κωδικό από τον host για να μπορεί να λάβει μέρος και έτσι θα αποφεύγονται οι ανεπιθύμητοι που ανακαλύπτουν το ID του meeting και παρεμβαίνουν (En Gadget).

5Facebook: Προσπάθειες για καλύτερη πλοήγηση στα stories

pexels.com

Το Facebook άρχισε να δίνει περισσότερη έμφαση στα stories και στις δύο πλατφόρμες του, αφού απ’ ότι φαίνεται η χρήση των stories θα ξεπεράσει την χρήση των news feeds.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2018, την περιόδο 2015 μέχρι 2017 η χρήση των stories είχε ραγδαία αύξηση, φτάνοντας σχεδόν τη χρήση των news feeds. Για το λόγο αυτό, οι προσπάθειες που κάνει τώρα το Facebook έχουν στόχο να προσφέρουν καλύτερη πλοήγηση στα stories, ώστε οι χρήστες να βρίσκουν πιο εύκολα τα stories που τους ενδιαφέρουν (Social Media Today).

6Τα Google images έρχονται με περισσότερες πληροφορίες

Σίγουρα έψαξες για εικόνες στο Google Images και πιθανό να πρόσεξες ότι δεν δίνει και πολλές πληροφορίες για κάθε εικόνα. Οι μόνες πληροφορίες που δίνει είναι οι διαστάσεις, ο τίτλος και το URL της πηγής της εικόνας.

Τώρα με τις νέες αλλαγές θα δίνει περισσότερες πληροφορίες για την πηγή της εικόνας και θα δείχνει αν η εικόνα προέρχεται από κάποιο προϊόν, από σελίδα με συνταγές ή αν αποτελεί στιγμιότυπο κάποιου βίντεο. Ίσως η αλλαγή να μην φαίνεται μεγάλη, αλλά θα διευκολύνει τον χρήστη στην αναζήτηση και επιλογή της κατάλληλης εικόνας (En Gadget).


Σε ενδιαφέρει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρακτικές γνώσεις, μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑΝΑΔ. Μάθε περισσότερα εδώ.