Weekly Marketing Feed #35: Η κατάλληλη ώρα και μέρα για να δημοσιεύσεις στο Instagram!

unsplash.com

Το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media! Σε αυτό το feed θα μάθεις πότε πρέπει να κάνεις τις δημοσιεύσεις σου στο Instagram, το καινούριο mode του Facebook και τα μέτρα που παίρνει το Zoom. Ακόμη μάθε για τα καινούρια δωρεάν μαθήματα του LinkedIn και τις αλλαγές του WhatsApp.

Δες πιο κάτω όσα μαζέψαμε αυτή την εβδομάδα:

1Πότε να ποστάρεις στο Instagram

unsplash.com

Η κύρια απορία των χρηστών του Instagram είναι: “ποια θεωρείται η κατάλληλη ώρα για να δημοσιεύσεις το post σου;”. Η ομάδα του Tailwind δημιούργησε ένα καινούριο report που σε ενημερώνει πότε είναι η κατάλληλη ώρα και μέρα να δημοσιεύονται τα posts ανά επιχείρηση, για να έχεις το καλύτερο engagement. Το report δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη 1.8 εκατομμύρια posts τους 3 πρώτους μήνες του 2020 (Social Media Today).

2To “Quiet Mode” από το Facebook

Το Facebook βλέποντας ότι ο κόσμος περνά πολύ χρόνο στην εφαρμογή του, λόγω κορωνοϊού, δημιούργησε το “Quiet Mode”. Το καινούριο feature δίνει την επιλογή στο χρήστη να βλέπει και να ελέγχει τη συχνότητα χρήσης του Facebook. Όταν ενεργοποιηθεί το “Quiet Mode” τα περισσότερα push notifications απενεργοποιούνται στο χρονικό όριο που καθορίζει ο χρήστης. Όταν δοκιμάσει να μπει στην εφαρμογή, μια ειδοποίηση εμφανίζεται, για να τον υπενθυμίσει ότι είναι σε “Quiet Mode”, και έχει την επιλογή να το απενεργοποιήσει. Ο χρήστης μπορεί ακόμη να δει πόσες ώρες περνά στην εφαρμογή και μέσω του Activity Log να δει ακριβώς που τις έχει σπαταλήσει (Social Media Today).

3Το Zoom παίρνει μέτρα για την προστασία των χρηστών του

fossbytes.com

Το Zoom απόκτησε τεράστια ζήτηση αυτό τον καιρό λόγω της χωρητικότητας χρηστών που προσφέρει σε ένα online meeting. Η συχνή χρήση της εφαρμογής έδειξε κάποια προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την προστασία δεδομένων του χρήστη. Το κύριο θέμα ήταν ότι οι χρήστες διέρρεαν, άθελα τους, προσωπικές πληροφορίες από το Zoom σε άλλες εφαρμογές, ή και το αντίθετο. Το Zoom υποσχέθηκε να βρει και να λύσει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν για την προστασία των χρηστών του (Social Media Today).

4Το LinkedIn προσφέρει δωρεάν μαθήματα για την ψυχική υγεία και την ενσυνειδητότητα

businessinsider.com

Ο κορωνοϊός ήρθε απότομα και άλλαξε τον τρόπο ζωής. Κάποιοι κατάφεραν να προσαρμοστούν εύκολα και κάποιοι ακόμη προσπαθούν. Ο παράγοντας ψυχολογία έχει επηρεαστεί με τον περιορισμό στο σπίτι και πρέπει να υπάρχει θετικότητα και υπομονή. Το LinkedIn, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση, δημιούργησε δωρεάν online μαθήματα με θέμα την ψυχική υγεία και την ενσυνειδητότητα για να βοηθήσει τους χρήστες του να προσαρμοστούν στα καινούρια δεδομένα (Social Media Today).

5Το WhatsApp περιορίζει την παραπληροφόρηση στην εφαρμογή του

ourtitbits.com

Το WhatsApp παίρνει τα μέτρα του για να περιορίσει την παραπληροφόρηση που κυκλοφορά στην εφαρμογή του. Τον προηγούμενο χρόνο παρουσίασε την επιλογή να κάνεις forward ένα μήνυμα σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα. Αυτό έρχεται και το περιορίζει τώρα. Με τα νέα μέτρα θα μπορείς να κάνεις forward μόνο σε ένα άτομο τα πιο δημοφιλή μηνύματα και θα μπορείς να κάνεις forward ένα οποιοδήποτε μήνυμα μόνο σε  5 άτομα εντός καθορισμένου χρονικού ορίου (Social Media Today).


Σε ενδιαφέρει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πρακτικές γνώσεις, μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑΝΑΔ. Μάθε περισσότερα εδώ.