Weekly Marketing Feed #24: 5 tips για καλύτερο Social Media Marketing το 2020!

pexels.com / Photo Credit: pixabay.com

Το εβδομαδιαίο report μας, σχετικά με τα τελευταία updates από τον κόσμο του Digital Marketing και των Social Media!

Δες πιο κάτω όσο μαζέψαμε:

15 tips για καλύτερο Social Media Marketing το 2020

pexels.com / Photo Credit: Dominika Roseclay

Όπως σε πολλούς τομείς, έτσι και στο Marketing, τα trends και οι καινούριες πρακτικές παίζουν μεγάλο ρόλο.

Πιο κάτω θα βρεις κάποιoυς καινούριους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τα αποτελέσματα σε επίπεδο Marketing, για το 2020:

  • Αύξησε το budget σου αν σου το επιτρέπει η συγκεκριμένη κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να είσαι πιο ανταγωνιστικός στην αγορά.
  • Χρησιμοποίησε videos, αφού έχουν ψηλό engagement σε σχέση με τις εικόνες.
  • Εξοικειώσου με τα Pixels όπως αυτό του Facebook, για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τις επιλογές Custom Audiences και Custom Conversions. Επιπλέον, τα Pixels θα σου επιτρέπουν να καταμετράς με περισσότερη ακρίβεια τα αποτελέσματα από τις καμπάνιες σου.
  • Δοκίμασε τα Chatbots αφού είναι must στον κόσμο του Digital Marketing. Μέσα από έρευνες, οι πιθανοί πελάτες προτιμούν να στείλουν μήνυμα σε μια εταιρεία παρά να τηλεφωνήσουν. Ένα chatbot θα βοηθήσει στην αυτοματοποίηση αυτής της διαδικασίας, χωρίς χάσιμο χρόνου.
  • Κάνε οptimize τις καμπάνιες σου, χρησιμοποιώντας διαφορετικά λεκτικά και media (εικόνες και video). Έτσι θα μπορέσεις να μάθεις ποιος συνδυασμός δουλεύει, στην περίπτωση των διαφημίσεων σου.

(Social Media Today)

2To TikTok βρέθηκε πρώτο σε downloads τον Σεπτέμβριο

pexels.com / Photo Credit: Artem Beliaikin

Συγκεκριμένα, το TikTok κατάφερε να “κερδίσει” τις υπόλοιπες social media πλατφόρμες όπως Facebook, Instagram, Snapchat και Twitter σε downloads.

Αυτό δείχνει την δυναμική του app, αλλά και τις ευκαιρίες για τους διαφημιστές! Το Facebook βρέθηκε στη 2η θέση, ενώ το Instagram στην 3η. Την 4η και 5η θέση συμπλήρωσαν το Likee και Snapchat αντίστοιχα (Social Media Today).

3Ήρθαν τα IGTV Series

pexels.com / Photo Credit: Tofros.com

To Instagram έχει προσθέσει ένα καινούριο feature στο IGTV, με την ονομασία “Series“! To καινούριο feature έχει σαν σκοπό να βοηθήσει τους creators να ταξινομούν καλύτερα τα videos τους.

Τα videos μπορούν να οριστούν σαν επεισόδια μιας σειράς, δημιουργώντας έτσι ενδιαφέρον! Επιπλέον, το κοινό μπορεί να ορίσει και να λαμβάνει notifications για τα καινούρια επεισόδια που κυκλοφορούν (Social Media Today)!

4To Instagram δοκιμάζει καινούριο Following List

pexels.com / Photo Credit: Tracy Le Blanc

Συγκεκριμένα, η καινούρια λίστα θα ταξινομεί τα posts που εμφανίζονται στο main feed, σε διάφορα topics όπως “Art”, “Comics” και “Travel”.

Επιπλέον, θα υπάρχουν 2 καινούριες κατηγορίες, τα “Least interacted with” και “Most shown in feed”.

Η κατηγορία “Least interacted with” θα συνιστά σελίδες για να κάνει ο χρήστης unfollow και η κατηγορία “Most shown in feed” θα εμφανίζει τις σελίδες με ψηλό engagement από τον χρήστη (Social Media Today).

5Σε αυτές τις υπηρεσίες ξοδεύουν τα χρήματα τους οι Gen Z και Millennials

pexels.com / Photo Credit: mentatdgt

Όσον αφορά τους μηνιαίους λογαριασμούς που πληρώνουν, στην 1η θέση βρίσκεται ο λογαριασμός τηλεφώνου, στη 2η θέση οι υπηρεσίες internet και στην 3η θέση οι υπηρεσίες streaming.

Τα προϊόντα στα οποία ξοδεύουν τα χρήματα τους είναι κυρίως το φαγητό, αφού στην 1η και 2η θέση βρίσκονται το ψώνισμα για το σπίτι και το φαγητό σε εστιατόρια αντίστοιχα (YPulse)!


Σου αρέσει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις γνώσεις και να βρεις δουλειά στον τομέα, σε λιγότερο από 6 μήνες!