Weekly Marketing Feed #18: Το Snapchat πρόσθεσε καινούρια επιλογή για music sharing!

pixabay.com / Photo Credit: TeroVesalainen

1To LinkedIn προσθέτει την επιλογή “Find an Expert” στα Posts

pexels.com / Photo Credit: Tracy Le Blanc

Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύσουν ένα ειδικό post συμπληρώνοντας κάποια πεδία και να βρουν ένα επαγγελματία για συγκεκριμένες υπηρεσίες που ψάχνουν.

Αυτό αναμένεται να αποδειχτεί πολύ βοηθητικό για τους freelancers, αφού με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να βρίσκουν περισσότερες ευκαιρίες για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους (Social Media Today).

2To Facebook δοκιμάζει την επιλογή για “Chat Posts”

pexels.com / Photo Credit: pixabay.com

Η επιλογή θα είναι διαθέσιμη στο περιβάλλον εργασίας για δημοσίευση ενός post. Το “Chat” θα βρίσκεται ανάμεσα στις υπόλοιπες επιλογές όπως Photo/Video, Check In και Feeling/Activity/Sticker.

Όταν ο χρήστης που θα δει το post πατήσει πάνω, τότε θα παραπέμπεται σε ένα private Messenger chat group παρόμοιο με το “Join Chat” sticker του Instagram (Social Media Today).

3Το Snapchat πρόσθεσε καινούρια επιλογή για music sharing

pexels.com / Photo Credit: Tim Savage

Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάζουν Snaps με stickers που θα αναπαράγουν τραγούδια από το Spotify.

O τρόπος για να γίνει share ένα τραγούδι του Spotify σε ένα Snap, είναι:

  1. Tap the “share” menu (three dots on the right of the screen) while you’re listening to any song, album, artist, or podcast.
  2. Select “Snapchat” from the dropdown list.
  3. Snapchat will open a new Snap with the full album art included.
  4. Edit and send—whether to a few people or to your Story

(Social Media Today)

4To Instagram δουλεύει πάνω σε ένα καινούριο εργαλείο

pexels.com / Photo Credit: Tofros.com

Το συγκεκριμένο εργαλείο ονομάζεται “Clips” και θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ανεβάζει διάφορα κομμάτια από βίντεο, σε ένα ενιαίο video Story.

Επιπλέον, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει την ταχύτητα προβολής του βίντεο, την διάρκεια του και να το συνοδεύσει με μουσική (Social Media Today)!

5To Cryptocurrency του Facebook αναμένεται να απαγορευτεί στην Ευρώπη

pexels.com / Photo Credit: Carlos Pernalete Tua

Μετά από διαβεβαιώσεις της γαλλικής κυβέρνησης, το Cryptocurrency του Facebook με την ονομασία Libra, δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη λόγω των κινδύνων “Οικονομικής Κυριαρχίας” που θέτει.

Επιπλέον, θα υπάρξουν και απαγορεύσεις στην Ινδία, της μεγαλύτερης αγοράς για το Facebook και επιπρόσθετες νομοθεσίες στην αμερικάνικη αγορά, κάτι που μπορεί να ωθήσει το Libra να μην κυκλοφορήσει ποτέ (Social Media Today).

6Το Facebook δοκιμάζει καινούρια In-App Shopping Ads

pexels.com / Photo Credit: freestocks.org

Συγκεκριμένα, η νέα μορφή διαφήμισης θα δίνει την επιλογή στους χρήστες να αγοράζουν ένα προϊόν κατευθείαν από το News Feed!

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να κάνει update το account του με καινούρια payment options (να εισαγάγει την πιστωτική του κάρτα). Με τα πρόσφατα προβλήματα του Facebook σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, τότε αυτή η επιλογή ίσως να μην αρέσει σε κάποιους (Social Media Today).

7Οι εταιρείες που δημοσίευσαν podcasts τα οποία άρεσαν στους Millennials

pexels.com / Photo Credit: mentatdgt

Συγκεκριμένα, εταιρείες όπως η Coca-Cola, τα McDonald’s και η Marvel, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως το 45% των Gen Z και Millennials ακούνε podcasts.

Μέσα από νεανικά concepts, φρέσκες ιδέες και πλούσιο περιεχόμενο, αυτά τα podcasts έχουν τεράστια απήχηση στους Gen Z και Millennials, κάτι που ίσως να είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για τους marketers (YPulse)!


Σου αρέσει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις γνώσεις και να βρεις δουλειά στον τομέα, σε λιγότερο από 6 μήνες!