Weekly Marketing Feed #12: Αλλάζουν ριζικά τα Facebook Ads!

facebook

1Νέα μέτρα προστασίας δεδομένων από το Facebook

twitter

Πρόσφατα, το Facebook ανακοίνωσε πως θα αναβαθμίσει τη διαδικασία που ενημερώνονται οι χρήστες σχετικά με τη συλλογή και χρήση των προσωπικών τους δεδομένων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται μετά από το τεράστιο πρόστιμο των $5 δισεκατομμυρίων για καταπάτηση προσωπικών δεδομένων.

Κάποιες από τις αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ότι το Facebook θα πρέπει να ενημερώνει καλύτερα το κοινό πότε τα προσωπικά τους δεδομένα αποθηκεύονται, σε ποιες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με ποιο τρόπο χρησιμοποιούνται (Social Media Today).

2To Instagram δοκιμάζει καινούριο listing για τα Stories Mentions

Συγκεκριμένα, οι ειδοποιήσεις του Instagram θα εμφανίζονται σε 2 τμήματα: Όλες οι ειδοποιήσεις που προέρχονται από Stories (mentions) και τις υπόλοιπες ειδοποιήσεις (post likes, followers).

Ο διαχωρισμός των ειδοποιήσεων θα επωφελήσει τους χρήστες που πρέπει να χειρίζονται έναν μεγάλο αριθμό από mentions, βοηθώντας τους να καταλάβουν καλύτερα την λίστα με τις ειδοποιήσεις τους (Social Media Today).

3Μειώνεται η χρήση του Facebook και αυξάνεται αυτή των Instagram και WhatsApp

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση του Facebook μειώνεται σταδιακά, καθώς η χρήση των Instagram και WhatsApp αυξάνεται συνεχώς.

Το Facebook γνωρίζει πως αν η μείωση συνεχιστεί, τότε θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα, αφού τα κύρια έσοδα έρχονται από το μπλε app.

Έτσι, θα συνεχίσει η έντονη προώθηση των Facebook Stories και των Facebook Groups, με την ελπίδα να επιστρέψουν οι χρήστες (Social Media Today).

4Το LinkedIn προσθέτει Services Listings

linkedin

Συγκεκριμένα, οι freelancers και τα brands, θα έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν στο προφίλ τους τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Η συγκεκριμένη επιλογή θα είναι διαθέσιμη και στο search, όπου οι χρήστες θα μπορούν να ψάξουν brands ή freelancers, με βάση τις υπηρεσίες που προσφέρουν (Social Media Today)!

5Το Facebook ανανεώνει τη διάταξη των Ads

facebook

Ξεκινώντας από τις 19 Αυγούστου, οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στο Mobile News Feed, θα αλλάξουν ριζικά!

  • Το aspect ratio της εικόνας θα μετατραπεί από 2:3 σε 4:5
  • Το κύριο κείμενο πάνω από την εικόνα θα μειωθεί από τις 7 στις 3 γραμμές. Σε περίπτωση που το κείμενο είναι περισσότερο από 3 γραμμές, τότε θα υπάρχει η επιλογή “See More”, για να εμφανιστεί ολόκληρο.

(Social Media Today)

6To Instagram προσθέτει καινούριες προειδοποιήσεις

instagram

Μέχρι στιγμής, το Instagram μπορούσε να διαγράψει λογαριασμούς οι οποίοι είχαν υψηλό ποσοστό ρατσιστικού και προσβλητικού περιεχομένου.

Πλέον, εκτός από την πιο πάνω πολιτική, το Instagram θα θέσει σε λειτουργία και μια επιπλέον, όπου οι λογαριασμοί που αναρτούν ένα ορισμένο αριθμό προσβλητικού περιεχομένου μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο, θα διαγράφονται (Social Media Today).


Σου αρέσει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις γνώσεις και να βρεις δουλειά στον τομέα, σε λιγότερο από 6 μήνες!