Weekly Marketing Feed #9: To Facebook εισάγει καινούρια metrics στο Ads Manager!

1To Facebook υποβιβάζει τα παραπλανητικά posts

facebook

socialmediatoday.com

Αυτή είναι η αποστολή του καινούριου αλγόριθμου, έτσι ώστε να σταματήσουν να εφανίζονται παραπλανητικά posts που υπόσχονται ψεύτικες λύσεις σε θέματα υγείας.

Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος θα είναι υπεύθυνος για να μην εμφανίζονται 2 ειδών posts:

  • Posts τα οποία υπόσχονται προϊόντα ή υπηρεσίες για την καταπολέμηση ενός προβλήματος υγείας.
  • Posts τα οποία υπόσχονται θαυματουργές θεραπείες για διάφορα προβλήματα υγείας.

(Social Media Today)

2To Instagram λανσάρει το “Join Chat” Sticker

instagram

socialmediatoday.com

Αυτή τη βδομάδα, το Instagram έχει ανακοινώσει το “Join Chat” Sticker που είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες.

Το συγκεκριμένο sticker, θα μπορεί να εισαχθεί στα stories των χρηστών και με το πάτημά του από άλλους χρήστες, θα παραπέμπονται σε μια προσωπική συνομιλία (Social Media Today).

3Ήρθαν καινούρια metrics για τα Facebook Ads!

facebook

facebook.com

To Facebook, έχει λανσάρει πριν λίγες κάποια καινούρια metrics που θα βοηθήσουν όσους πραγματοποιούν διαφημίσεις μέσω του Facebook Ads Manager.

Τα καινούρια metrics βρίσκονται σε επίπεδο “Ad Set“. Δίπλα από τις επιλογές “View Charts” “Edit” και “Duplicate” στο κάθε Ad Set, υπάρχει η επιλογή “Inspect“.

Εκεί, ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει κάποια καινούρια metrics που θα καταμετρούν τον ανταγωνισμό από Ad Sets άλλων χρηστών, το κόστος της αγοράς για τα ads και αν τα Ad Sets ενός χρήστη ανταγωνίζονται το ένα το άλλο (Facebook)!

4To Snapchat λανσάρει καινούριο παιχνίδι

snapchat

socialmediatoday.com

Μέσω του Bitmoji, οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν το καινούριο παιχνίδι tennis!

O κάθε χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Bitmoji του και να προκαλέσει άλλους χρήστες σε έναν εικονικό αγώνα tennis.

Επιπλέον, θα υπάρχουν group tournaments, solo practice mode και διαφορετικός εξοπλισμός που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα Bitmoji (Social Media Today).

5To Twitter συνεργάζεται με τον UNHCR και την Kniterate για έναν καλό σκοπό

Ο UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) σε συνεργασία με το Twitter for Good και την Kniterate, θα προσφέρουν ένα κασκόλ για κάθε 500 retweets που λαμβάνει το πιο πάνω tweet.

Τα συγκεκριμένα κασκόλ, θα πηγαίνουν σε διάφορους πρόσφυγες της Αφρικής, αφού πολλοί από αυτούς δεν έχουν τα μέσα για να καταπολεμήσουν το κρύο του επερχόμενου χειμώνα (Social Mediα Today).

6To Twitter εισάγει καινούριο αλγόριθμο στο Search

Μέσω αυτής της ενέργειας, οι χρήστες θα βλέπουν μια πιο λεπτομερή αναζήτηση στο Twitter.

Τέτοιες αναζητήσεις θα δείχνουν πρόσφατα tweets για τα searched accounts, αλλά και πώς συνδέονται με το κοινό του κάθε χρήστη (Social Mediα Today).

7Οι ιδανικές ώρες για δημοσίευση στα social media για το 2019

Μετά από έρευνα, το Sprout Social δημοσίευσε τις ιδανικές ώρες της κάθε μέρας για να δημοσιεύσει κάποιος στα διάφορα social media (Facebook, Instagram, Twitter κτλ).

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι πολύ χρήσιμη για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τα social media, αφού θα ξέρουν τις πιο αποτελεσματικές περιόδους για να προωθήσουν το περιεχόμενο στο κοινό τους (Social Media Today).


Σου αρέσει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις γνώσεις και να βρεις δουλειά στον τομέα, σε λιγότερο από 6 μήνες!