Weekly Marketing Feed #8: Αναβαθμίζονται τα video recommendations του YouTube!

1Το Facebook ξεκαθαρίζει το Data Usage Policy του

Μετά από το σκάνδαλο, Cambridge Analytica, το Facebook προχώρησε σε αλλαγή του description στο Privacy Policy του, σχετικά με τη χρήση προσωπικών δεδομένων.

Πλέον, το συγκεκριμένο description είναι πιο απλό και δίνει σαφείς εξηγήσεις σχετικά με το πώς το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη (Social Media Today).

2To YouTube αναβαθμίζει την επιλογή “Video Recommendations”

youtube

Τον Ιανουάριο του 2019, το YouTube ανακάλυψε ότι ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται για να εμφανίζει στους χρήστες παρόμοια videos με αυτά που βλέπουν, δεν λειτουργούσε σωστά.

Συγκεκριμένα, ο αλγόριθμος εμφάνιζε fake news videos και conspiracy theories videos.

Έτσι, το YouTube θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του αλγόριθμου, προσθέτοντας επιπρόσθετα video topic tags στην αρχική σελίδα του app. Αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες να έχουν πιο σωστά και εξατομικευμένα αποτελέσματα, σχετικά με τις κατηγορίες των videos που τους αρέσουν (Social Media Today)!

3Έρχονται επιπρόσθετα sponsored ads στο Instagram

socialmediatoday.com

Συγκεκριμένα, το Instagram ανακοίνωσε ότι οι πληρωμένες διαφημίσεις, θα εμφανίζονται και στο Explore tab του app.

Όταν ο χρήστης θα πατήσει σε μια φωτογραφία ή video, θα μπορεί να δει το post, και κάνοντας scroll down θα μπορεί να δει επιπρόσθετα σχετικά posts.

Ανάμεσα σε αυτά τα posts θα εμφανίζονται διαφημίσεις όπως και στο News Feed, δίνοντας επιπρόσθετες ευκαιρίες στους διαφημιστές (Social Media Today)!

4Το Facebook πρόσθεσε επιλογή targeting για τους “Top Fans”

socialmediatoday.com

Αυτή η επιλογή, θα δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές των σελίδων στο Facebook να στοχεύουν τους Top Fans τους σε ένα organic post!

Για να γίνει διαθέσιμη η επιλογή, θα πρέπει το συγκεκριμένο page, να έχει ενεργοποιημένο το “Top Fan Badges”, καθώς και περισσότερους από 10Κ followers.

Με τη χρήση αυτής της επιλογής, οι σελίδες θα μπορέσουν να αυξήσουν το engagement τους, μέσω των Top Fans τους (Social Media Today)!

5Το Facebook θα αφαιρέσει τους κόκκινους κύκλους των notifications.

socialmediatoday.com

Οι κόκκινοι κύκλοι που δείχνουν σε έναν χρήστη ότι έχει notification σε group, profile, messenger κτλ, είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά στοιχεία των social media.

Για χρόνια, ήταν όμως ο τρόπος των διάφορων πλατφόρμων να αυξάνουν το engagement που έχουν οι χρήστες με τα διάφορα features.

Πλέον, το Facebook δοκιμάζει ένα καινούριο feature που θα αφήνει τους χρήστες να επιλέγουν αν θέλουν να εμφανίζονται οι διάφοροι κύκλοι στα διάφορα notifications (Social Media Today)!

6To Τwitter αναβαθμίζει τα Lists

To Twitter θέλει να δώσει στους χρήστες του έναν λόγο για να χρησιμοποιούν περισσότερο το συγκεκριμένο feature.

Έτσι λοιπόν, τα Lists αναβαθμίζονται και οι χρήστες θα μπορούν με ένα swipe να αλλάζουν από το main timeline, στο list timeline τους. Ένας χρήστης μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικά Lists σχετικά με την δουλειά αλλά και με διάφορα ενδιαφέροντά του (Social Media Today).

7To Snapchat αξιοποιεί το Landmarker Lens feature για viral καμπάνιες

Ως μέρος της προώθησης του 3ου κύκλου της διάσημης σειράς του Netflix, Stranger Things, το Snapchat αναβάθμισε τα Landmarker Lenses του.

Συγκεκριμένα, ένα από τα τέρατα της σειράς θα εμφανίζεται μέσα από ένα κτήριο, καταστρέφοντας το, σε πολύ υψηλής ποιότητας γραφικά!

Το συγκεκριμένο feature αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πολύ από τα brands αφού οι πρωτότυπες ιδέες μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν viral (Social Media Today)!

8To Twitter προσπαθεί να καταπολεμήσει τα controversial Tweets

Πλέον, το Twitter δεν θα εμφανίζει στους χρήστες tweets από high-profile χρήστες, τα οποία θα κρίνει ότι παραβιάζουν τους κανονισμούς του.

Αντί να διαγράφονται, στη θέση του tweet θα εμφανίζεται ένα μήνυμα ότι παρά τις υποδείξεις του Twitter, o χρήστης επέλεξε να ανεβάσει το tweet.

Δίπλα από το μήνυμα, θα υπάρχει ένα κουμπί, όπου θα μπορεί ο χρήστης να δει το tweet (Social Media Today)!


Σου αρέσει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις γνώσεις και να βρεις δουλειά στον τομέα, σε λιγότερο από 6 μήνες!