Η λύση για να στήσετε μια απόλυτα λειτουργική εσωτερική ομάδα Marketing!

“Να κάνουμε μόνοι μας το marketing ή να τα αναλάβει εξωτερικός συνεργάτης;” Αν είστε μια εταιρεία με ψηλούς στόχους πωλήσεων, αυτή η ερώτηση σίγουρα θα έχει περάσει από το μυαλό σας.

Ετοιμαστείτε να βγείτε μια και καλή από αυτό το δίλημμα!

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι πρέπει να έχετε ένα ισορροπημένο συνδυασμό και των 2 επιλογών. Αν επιλέξετε μόνο μία από τα δύο επιλογές, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα έχετε πολύ μεγάλα κενά.

Η διαχείριση πρέπει να γίνει εσωτερικά

Το κύριο κανάλι με το οποίο έρχονται σε επαφή μαζί σας οι πελάτες πλέον είναι τα Social Media και το κοινό αναμένει να ανταποκρίνεστε με ταχύτητα και αμεσότητα. Η διαχείριση αυτών των μηνυμάτων μέσα από το Messenger, το Instagram, το Linkedin, το Twitter και άλλες πλατφόρμες πρέπει να γίνεται εσωτερικά, επειδή γίνεται άμεση σύνδεση με την εξυπηρέτηση πελατών, το οποίο αναπόφευκτα πραγματοποιείται εσωτερικά.

Το marketing αποτελεί το βασικό εργαλείο ανάπτυξης της εταιρείας σας, άρα θα πρέπει να τοποθετηθεί ως προτεραιότητα και να εκτελείται εσωτερικά.

Ο πυρήνας της ομάδας του marketing πρέπει να αποτελείται από στελέχη της εταιρείας, που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της στρατηγικής, στη δημιουργία πλάνου και στη διαχείριση των δεδομένων των πελατών.

Επιλέξτε εξωτερικούς συνεργάτες για εξειδικευμένα θέματα

Η εσωτερική ομάδα έχει την ευθύνη να επιλέξει τους εξωτερικούς συνεργάτες. Είναι σχεδόν αδύνατο να έχετε εσωτερική ομάδα που να μπορεί να εξειδικευτεί σε όλες τις δραστηριότητες που θα χρειαστείτε. Ίσως να θέλετε συνεργάτη για τη δημιουργία του βίντεο, των ιστοσελίδων, για SEO, PR, designs και για branding.

Είναι πολύ σημαντική η σωστή επιλογή εξωτερικών συνεργατών. Ζητήστε να δείτε προηγούμενες τους δουλειές, μιλήστε με υφιστάμενους πελάτες τους και επιλέξτε σοφά εκείνους που έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν ως συνεργάτες.  

Γιατί πολλές εταιρείες θέλουν, αλλά δεν έχουν λειτουργική εσωτερική ομάδα marketing;

Πολλές εταιρείες δεν επιλέγουν να χτίσουν εσωτερική ομάδα marketing γιατί, πολύ απλά, είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα. Πρέπει να βρείτε το κατάλληλο προσωπικό, να τους εκπαιδεύσετε και να τους διαχειριστείτε σωστά. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Μιλήσαμε με αρκετές εταιρείες που είχαν αυτές τις προκλήσεις και όλοι ήθελαν να βρουν τρόπο να αναπτύξουν σωστά την εσωτερική ομάδα marketing της εταιρείας τους. Ακούσαμε πολύ προσεκτικά τους προβληματισμούς τους και σχεδιάσαμε την ιδανική λύση.

Γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα;

Η εταιρεία μας (StudentLife) έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, που μας επιτρέπουν να βρούμε την αποτελεσματική επίλυση αυτού του προβλήματος. Αρχικά, οι 3 κύριες μας υπηρεσίες είναι η ανάπτυξη media (φωτογραφήσεις, δημιουργία βίντεο, συγγραφή άρθρων), η εκτέλεση ενεργειών marketing (καμπάνιες και διαγωνισμοί στα social media, προώθηση προϊόντων σε πανεπιστήμια) και πρακτικές εκπαιδεύσεις στον τομέα του digital marketing, η οποία περιλαμβάνει και υπηρεσίες recruitment.

Τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε χτίσει μια ομάδα 15 ατόμων και έχουμε εξυπηρετήσει πάνω από 100 εταιρείες στην ανάπτυξη δημιουργικού περιεχομένου και στη διανομή του στα δικά μας media, τα οποία δέχονται πάνω από 100 χιλιάδες επισκέπτες μηνιαία. Διαβάστε περισσότερα για την εταιρεία μας στο marketing.studentlife.com.cy

Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι δεν είμαστε διαφημιστική εταιρεία. Δεν αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου τη διαφήμιση εταιρειών. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί δεν είμαστε ανταγωνιστές διαφημιστικών εταιρειών, αλλά στενός συνεργάτης τους. Η σωστή συνεργασία με διαφημιστικές εταιρείες είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Ενώσαμε λοιπόν τις “τελείες” και δημιουργήσαμε μια καινοτόμα υπηρεσία, για την οποία έχουμε την απόλυτη αυτοπεποίθηση οτι θα βοηθήσει εταιρείες να στήσουν αποτελεσματικά την εσωτερική ομάδα marketing.

Υπηρεσία Εκπαίδευσης Εσωτερικής Ομάδας Marketing από το StudentLife Academy

To StudentLife Academy προσφέρει εξειδικευμένη υπηρεσία εκπαίδευσης εσωτερικού τμήματος marketing, το οποίο απέκτησε και επιχορήγηση από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ).

Ο σκοπός της υπηρεσίας είναι η ενδυνάμωση της εσωτερικής ομάδας marketing, για να μπορεί σε ένα χρονικό διάστημα 12 μηνών, να είναι πλήρως λειτουργική και αποτελεσματική.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει:

  1. Διαδικασία εξεύρεσης προσωπικού (αν και εφόσον χρειάζεται)
  2. Ανάπτυξη στρατηγικής
  3. Εκπαίδευση προσωπικού
  4. Ανάλυση καθηκόντων και υπευθυνοτήτων
  5. Ανάπτυξη διαδικασιών
  6. Ανάπτυξη εσωτερικού media
  7. Συνεχής καθοδήγηση
  8. Συμβουλευτικές υπηρεσίες
  9. Έλεγχος ποιότητας
  10. Βοήθεια επιλογής εξωτερικών συνεργατών

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ή για να διευθετήσετε συνάντηση, μπορείτε να πάρετε τον Ανδρέα Λουκά στο 99442403, ή να συμπληρώσετε την πιο κάτω φόρμα.