Weekly Marketing Feed #1: Έρχεται το Lead Generation στο Facebook Messenger!

1Τι ενοχλεί περισσότερο τους καταναλωτές online;

buyers

socialmediatoday.com

Η Adobe έκανε έρευνα σε 1,000 άτομα στις Η.Π.Α., με σκοπό να βρει τι ενοχλεί περισσότερο τους καταναλωτές όταν έρχονται σε επαφή με content των brands.

Σύμφωνα με το Social Media Today, μεταξύ άλλων, οι ερωτηθέντες ενοχλούνται περισσότερο όταν:

  • δεν είναι καλά γραμμένο, ή δεν είναι κατανοητό (39%)
  • δεν είναι καλά σχεδιασμένο (28%)
  • το content είναι πολύ προσωπικό (25%)
  • δεν υπάρχει εικόνα ή βίντεο (17%)

2Τεράστια αύξηση του sponsored content από τους influencers!

influencers

Το Socialbakers, ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα report σχετικά με τα brands που ασχολούνται οι influencers και το είδος του content που αναρτούν στο Instagram. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αφού σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, το 2019 αναρτάται 150% περισσότερο sponsored content!

Τα image posts μειώθηκαν κατά 20%, αυξάνοντας τα carousel & video formats. Επιπλέον, η κατηγορία της μόδας απασχολεί 308,000 και της ομορφιάς 257,000 influencers! Αυτές οι 2 κατηγορίες απασχολούν τους περισσότερους influencers! (Marketing Land)

3Πώς μπορεί ένας marketer να δημιουργήσει buyer personas;

buyers personas

Η δημιουργία των personas αποτελεί το βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό ενός Digital Marketing Campaign. Αν δεν γνωρίζει ένας marketer ποιοι είναι οι πελάτες για το προϊόν του, τότε δεν θα μπορεί να προωθήσει το κατάλληλο μήνυμα.

Ο σχεδιασμός των personas, ξεκινά με έρευνα για το ποιοι αγοράζουν το προϊόν. Έπειτα, μπορούν να σταλούν surveys για συλλογή περισσότερων δεδομένων για τη δημιουργία των ανάλογων buyer personas (Social Media Today).

4Η επιλογή Lead Generation έρχεται και στο Facebook Messenger!

Πλέον, το Facebook Messenger θα έχει και την επιλογή Lead Generation, όπως παρουσιάστηκε στο Facebook F8 Developers Conference.

Θα υπάρχει δηλαδή η επιλογή μέσω του Ad Manager, να σχεδιάζονται αυτοματοποιημένες ερωτήσεις και απαντήσεις. Αυτό θα αυξήσει την αλληλεπίδραση μεταξύ του brand και των καταναλωτών (Marketing Land).

5Η νέα υπηρεσία του Facebook που θα βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις!

Το Facebook προχώρησε στον σχεδιασμό των Automated Ads, μιας υπηρεσίας που θα βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να πετύχουν τους στόχους τους σε θέματα marketing.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφτούν το Facebook Business Manager, όπου θα κληθούν να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο. To Facebook με τη σειρά του, θα προτείνει ένα marketing plan μαζί με Audience Suggestions, A/B Testing και Recommended Budget (Social Media Today).

6Τα 3 apps του Instagram που προβλέπεται να κυριαρχήσουν το 2019!

instagram apps

socialchain.com

Μετά από την τεράστια επιτυχία του, το Instagram θέλει να συνεχίσει να προσθέτει καινούρια features για να κρατάει ευχαριστημένο το κοινό του. Αυτά είναι:

  • Το IGTV συνεχίζει τις προσπάθειες προώθησής, αλλά και τις προσπάθειες για αλλαγή της νοοτροπίας των χρηστών του
  • Tο IG Shopping με την εισαγωγή της τεράστιας κατηγορίας του shopping, θα μπορεί να κρατάει τους χρήστες στην πλατφόρμα
  • Tο Instagram Direct, ως το καινούριο ανεξάρτητο messaging app, θα είναι ο κύριος ανταγωνιστής του Snapchat
    (SocialChain)!

7Το καινούριο calendar του Twitter που θα βοηθήσει τον στρατηγικό σχεδιασμό των brands!

twitter calendar

To Twitter μόλις δημοσίευσε το καινούριο feature του, τα Event Calendars. Σκοπός τους είναι να ενημερώνουν τους marketers για τις ημερομηνίες-κλειδί για τον κάθε μήνα.

Επιπλέον, το calendar αναγράφει και tweet volume statistics, βασισμένα στον προηγούμενο χρόνο, για τα πιο «διάσημα» events του μήνα (Social Media Today).

8To Facebook αναβαθμίζει το σύστημα video-ranking!

Σκοπός του update είναι, να δώσει προτεραιότητα και να προωθήσει το original content, αντί τα click-bait videos και τα “content mills”.

Μετά από ανακοίνωση, το Facebook ανέφερε ότι τα videos θα πρέπει να κρατούν το ενδιαφέρον του θεατή για τουλάχιστον 1 λεπτό και ότι το καινούριο σύστημα ranking θα δίνει προτεραιότητα στα videos που έχουν διάρκεια τουλάχιστον 3 λεπτών (Marketing Dive).

9Έρχονται πληρωμές μέσω WhatsApp!

whatsapp

Tα mobile payments γίνονται ολοένα και πιο διάσημα με τους καταναλωτές. Σειρά πήρε και το WhatsApp, που θα ξεκινήσει την υπηρεσία πληρωμών και μεταφοράς χρημάτων από κινητό σε κινητό!

Η υπηρεσία αυτή, θα ξεκινήσει πρώτα από το Λονδίνο, με πρόσληψη 100 υπαλλήλων για την υποστήριξη της υπηρεσίας. Σε μεταγενέστερο στάδιο, η υπηρεσία θα αρχίσει να γίνεται διαθέσιμη και στις υπόλοιπες χώρες (Social Media Today).

10To Snapchat κυκλοφόρησε τα Trending Topics!

snapchat

Οι χρήστες του Snapchat θα μπορούν να βλέπουν trending θέματα σε κατηγορίες όπως: Entertainment, Viral Challenges και Trending Topics.

Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα να βλέπουν τι είναι trending σε κάθε περιοχή του κόσμου, πάνω στον παγκόσμιο χάρτη (Social Media Today).

 

Σου αρέσει το Digital Marketing;
Το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις γνώσεις και να βρεις δουλειά στον τομέα, σε λιγότερο από 6 μήνες!