Σπούδασες Διοίκηση ή Marketing; Μάθε πώς μπορείς να αποκτήσεις δουλειά στον τομέα του Digital Marketing!

Θεωρείς περίεργο που σπούδασες Διοίκηση με εξειδίκευση στο Marketing, και ενώ υπάρχουν θέσεις εργασίας, εσύ δεν μπορείς να βρεις δουλειά;

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες απόφοιτοι σχολών διοίκησης σε όλο τον κόσμο που έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Δυστυχώς, υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ αυτά που έμαθες στο πανεπιστήμιο και αυτό που ζητά κάποιος εργοδότης.

Ο κάθε εργοδότης ζητά ένα και μόνο πράγμα: εμπειρία!

 

Πώς, όμως, θα αποκτήσεις εμπειρία όταν δεν σου δίνει κανείς την ευκαιρία;

Υπάρχουν 2 κλασικοί τρόποι να αποκτήσεις εμπειρία και 1 νέος τρόπος:

  1. Internship (Πρακτική άσκηση)
  2. Να σου δώσει κάποια εταιρεία την ευκαιρία χωρίς να έχεις εμπειρία
  3. Καθοδηγημένη εμπλοκή σε αληθινά projects

 

1. Internship

Για να μπορέσεις να αποκτήσεις ουσιαστική εμπειρία μέσω internship, πρέπει η εταιρεία να μπορέσει να σου δώσει αρκετή σημασία. Αυτό συνήθως είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος.

Πέραν τούτου, οι αρμοδιότητες σου δεν θα είναι πολύ σημαντικές γιατί δεν θέλουν να ρισκάρουν να κάνεις λάθη που θα τους κοστίσουν. Άρα, συνήθως σε βάζουν να κάνεις απλές δουλειές ρουτίνας. Αυτό δεν βοηθάει στο να αποκτήσεις ουσιαστική εμπειρία.

 

2. Πρόσληψη σε εταιρεία χωρίς εμπειρία

Αυτό συμβαίνει όταν η εταιρεία δεν μπορεί να βρει άτομο με εμπειρία. Άρα, είναι αρκετά σπάνιο. Οι περισσότερες εταιρείες δεν δίνουν πολλές ευκαιρίες σε νέους χωρίς εμπειρία γιατί δεν έχουν την υποδομή για επαγγελματικό training.

Στην περίπτωση που είσαι από τους τυχερούς και βρεις δουλειά χωρίς εμπειρία, συνήθως ακολουθεί ένα “βασανιστικό” πρώτο εξάμηνο. Μέχρι να βρεις το ρυθμό σου θα περάσεις από αρκετή ψυχολογική πίεση γιατί ο manager σου θα έχει πολύ ψηλές προσδοκίες από σένα και εσύ δύσκολα θα ανταπεξέλθεις. Σε αυτή την κατάσταση ακριβώς παράγεται το περιβόητο στρες!

 

3. Καθοδηγημένη εμπλοκή σε αληθινά projects

Αυτό αποτελεί το ιδανικότερο περιβάλλον για να αποκτήσεις ουσιαστική εμπειρία. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία και η κατάρτιση γίνεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς και με ισορροπημένες προσδοκίες για να μην πεθάνεις από το άγχος σου στην διαδικασία.

Στην Κύπρο, πολύ καλό παράδειγμα καθοδηγούμενης εμπλοκής σε αληθινά project είναι το πρόγραμμα του StudentLife Academy στον τομέα του Digital Marketing. Σε 4 μήνες θα εμπλακείς σε 5 αληθινά projects εταιρειών και έμπειροι επαγγελματίες θα σου προσφέρουν συνεχείς καθοδήγηση και feedback μέχρι να φτάσεις το σημείο να μπορείς να εργαστείς αποδοτικά χωρίς βοήθεια.

Μην περιμένεις να σου δώσουν την ευκαιρία ή να τρως το χρόνο σου σε ανούσια internships. Μάθε πώς το StudentLife Academy μπορεί να σε βοηθήσει να βρεθείς στον τομέα του Digital Marketing σε μόνο 6 μήνες από σήμερα! Το έχουν κάνει 150+ άτομα στην Κύπρο τα τελευταία 4 χρόνια, γιατί να μην το κάνεις και εσύ;!