7 λόγοι που ο κλάδος του Digital Marketing είναι καλύτερος από τον δικό σου!

Μάθε πώς μπορείς να αλλάξεις και εσύ κλάδο σε λιγότερο από 6 μήνες!

Δουλεύω στον τομέα του marketing εδώ και 12 χρόνια και δεν θα το άλλαζα με τίποτα! Έκανα και άλλες δουλειές στη ζωή μου, αλλά καμία δεν συγκρίνεται με το marketing, ειδικά το digital marketing.

Άκουσα πολλούς ανθρώπους να παραπονιούνται για τη δουλειά τους και αναρωτήθηκα γιατί δεν αντιμετωπίζω και εγώ τα ίδια προβλήματα. Είμαι εκ φύσεως μου θετικός άνθρωπος, αλλά πρέπει να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που εγώ βρίσκομαι σε καλύτερη μοίρα.

Έτσι, ως καλός marketer, κάθησα και έκανα την έρευνα αγοράς μου και ανακάλυψα κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, λύνοντας έτσι τον προβληματισμό μου.

Σου παρουσιάζω τους 7 κύριους λόγους που δείχνουν ότι ο δικός μου κλάδος είναι καλύτερος από τον δικό σου:

 

  1. Δεν επηρεάζεται τόσο πολύ από την κρίση

Ποτέ στην ιστορία δεν έχει πτωχεύσει ο κλάδος του marketing. Αναρωτιέσαι γιατί; Επειδή ασχολούμαστε με το ένα πράγμα που χρειάζονται όλοι: περισσότερους πελάτες! Όσο υπάρχει ανάγκη για νέους πελάτες, υπάρχει ανάγκη για διαφήμιση.

Επιπρόσθετα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κλάδου είναι ότι μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους άλλους κλάδους. Άρα, αν υπάρχει κρίση σε ένα κλάδο, απλά μεταφερόμαστε σε άλλο.

 

  1. Μεγάλη ζήτηση για Digital Marketers

Όλες οι εταιρείες έχουν καταλάβει ότι η προσοχή των καταναλωτών έχει στραφεί στο κινητό τους και πιο συγκεκριμένα στα social media! Άρα, ο μόνος τρόπος να τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών είναι να γίνουν πολύ αποτελεσματικοί στη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εταιρείες σήμερα που δεν έχουν social media manager, θα πάθουν όπως έπαθαν τότε οι δεινόσαυροι: θα εξαφανιστούν! Όλες οι σοβαρές εταιρείες προσλαμβάνουν εσωτερικά άτομα για να χειρίζονται την ιστοσελίδα τους, τα social media τους και γενικά την online παρουσία τους.

Είναι πολλές οι ευκαιρίες σήμερα για εργοδότηση στον κλάδο του digital marketing.

 

  1.    Υπάρχει χώρος για όλους

Αν είσαι δημιουργικός τύπος, σου ταιριάζει. Αν είσαι αναλυτικός τύπος, σου ταιριάζει. Το digital marketing περιλαμβάνει πολλές επιμέρους εξειδικεύσεις, όπως social media manager, media buyer, analytics manager, creative director, account manager, content creator και άλλα πολλά!

Κάτι θα βρεις και εσύ που θα γεμίσει το στομάχι σου με πεταλούδες!

 

  1.   Αξιοζήλευτο εργασιακό περιβάλλον

Επειδή είναι δημιουργικό επάγγελμα, το dress code είναι πολύ casual, υπάρχει flexible ωράριο και η κουλτούρα των εταιρειών είναι συνήθως cool. Ποιος δεν θα ζήλευε αυτές τις συνθήκες;!

Άλλο ευχάριστο στοιχείο, αφορά το γεγονός ότι η δουλειά γίνεται από το διαδίκτυο. Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις, μπορείς να δουλεύεις από το σπίτι, ή σε κάποιο ωραίο café.

 

  1. Μαθαίνεις συνέχεια κάτι καινούργιο

Ο ρυθμός με τον οποίο αλλάζει η τεχνολογία είναι απίστευτος! Κάτι που είναι δεδομένο σήμερα, σε 2 μήνες απλά δεν υπάρχει. Στην αρχή μπορεί αυτό να φαίνεται αγχωτικό, αλλά αντιθέτως, κάνει πολύ ενδιαφέρουσα τη δουλειά μας.

Κανένας δεν θέλει να κάνει το ίδιο πράγμα συνέχεια. Βαριόμαστε! Η φύση του κλάδου μας δεν μας επιτρέπει να μένουμε στάσιμοι και αυτό το κίνητρο μας ωθεί στο να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές και να μαθαίνουμε κάτι καινούριο κάθε μέρα.

 

  1.   Υψηλό εισόδημα

Επειδή ασχολούμαστε με την αύξηση του πελατολογίου και των εισοδημάτων της εταιρείας, είναι πιο εύκολο για εμάς να αποδείξουμε πόσο καλά κάνουμε τη δουλειά μας.

Άρα, αν κάνεις καλά τη δουλειά σου ως digital marketer και αποδείξεις ότι οι προσπάθειες σου επιφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα, τότε μπορείς να ζητήσεις πιο εύκολα αύξηση μισθού ή commission.

 

  1.   Μπορείς να γίνεις αυτοεργοδοτούμενος

Μετά όταν θα αποκτήσεις πολύ καλή εμπειρία στο digital marketing, μπορείς να αναλάβεις τη διαφήμιση κάποιων εταιρειών εντελώς μόνος σου και να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου!

Προσοχή όμως, είναι δύσκολος ο δρόμος του επιχειρηματία. Αν, όμως, αποκτήσεις καλή εμπειρία και έχεις μέσα σου το “σκουλούτζι”, τότε go for it!

 

Όμως… (υπάρχει πάντα και ένα “όμως”)

Για να μπεις και να ξεχωρίσεις στον κλάδο, πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά. Ο κλάδος ταιριάζει μόνο σε άτομα που έχουν την πειθαρχία, τη θέληση και το μεράκι να βελτιώνονται συνεχώς.

Το digital marketing, επειδή είναι δημιουργικός τομέας, σε ενθαρρύνει να δουλεύεις περισσότερες ώρες. Και να μην είσαι στη δουλειά, το μυαλό σου δεν θα μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα από το project σου.

Απ’ ότι φαίνεται, η αγάπη για τη δουλειά σου έχει και τις δικές της συνέπειες! 🙂

Ενδιαφέρεσαι να δοκιμάσεις να μπεις στον κλάδο του Digital Marketing; Μάθε πώς μπορείς να εξασφαλίσεις θέση εργασίας σε λιγότερο από 6 μήνες! Κάνε κλικ και μάθε περισσότερα εδώ.