Συχνές Απορίες και Ερωτήσεις για το StudentLife Academy

  • Πώς ακριβώς δουλεύει το μοντέλο σας;

Το πρόγραμμα μοιάζει πολύ με ένα training που θα έκανες σε κάποια εταιρεία. Δεν θα έχεις κάποιο καθηγητή απέναντι σου να σου κάνει θεωρητικό μάθημα, αλλά θα εμπλακείς σε πραγματικά projects πραγματικών εταιρειών. Συνολικά, θα εμπλακείς σε 4 αληθινά projects, τα οποία θα προστεθούν στο βιογραφικό σου ως εργασιακή εμπειρία.

Εμείς, ως coaches, θα σου δίνουμε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές και εσύ μαζί με την ομάδα σου θα πρέπει να συνεργαστείς για να βγάλετε εις πέρας τα projects. Μπορεί τώρα να σκέφτεσαι: “Θα τα καταφέρω; Αφού δεν έχω εμπειρία!”. Το θετικό είναι ότι μπορεί τα projects να είναι αληθινά, αλλά μεταφέρονται σε ασφαλή περιβάλλον, στην ακαδημία μας, όπου δεν υπάρχει ο φόβος της “τιμωρίας” αν κάνεις κάποιο λάθος. Αντιθέτως, θα σας προτρέπουμε να κάνετε λάθη. Πάρα πολλά λάθη. Γιατί στην ουσία, είναι ο μόνος τρόπος που επιτυγχάνεται η μάθηση, μέσα από τον συνεχή κύκλο της δοκιμής και αποτυχίας.

Καθώς εργάζεσαι για την επίτευξη των στόχων, οι coaches θα παρατηρούν τον τρόπο που δουλεύεις και θα σου δίνουν συνεχές θετικό και αρνητικό feedback. Δεν υπάρχουν ούτε βαθμοί, ούτε εξετάσεις. Αυτά προκαλούν βαθμοθηρία. Εμείς επικεντρωνόμαστε στην ουσιαστική παραγωγή δεξιοτήτων. Είναι σημαντικό να ξέρεις σε τι είσαι πραγματικά καλός/ή και σε τι δεν είσαι. Είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με το feedback μας.

 

  • Σε τι είδους εταιρείες θα μας βοηθήσετε να βρούμε δουλειά;

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις δουλειά είτε σε διαφημιστική εταιρεία, είτε σε εταιρεία που θέλει να έχει άτομα να διαχειρίζονται εσωτερικά τα social media και το marketing της γενικότερα. Οι θέσεις εργασίας που προωθούμε δεν έχουν καμιά σχέση με εταιρείες που προσλαμβάνουν άτομα για πωλήσεις από πόρτα σε πόρτα, ή δουλειές με commission. 

 

  • Δεν είμαι σίγουρος/η αν θα μου αρέσει να δουλεύω στον τομέα του media & marketing.

Δεν αποτελεί μονόδρομο η εργοδότηση στον τομέα του media & marketing. Μαθαίνοντας πώς να δημιουργείς περιεχόμενο και να χειρίζεσαι επαγγελματικά τα social media, αυτά αποτελούν πολύ σημαντικές δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να σου δώσουν μεγάλο πλεονέκτημα όταν αναζητείς εργασία σε κάποιον άλλο κλάδο. Υπάρχουν οι λεγόμενες “υβριδικές θέσεις εργασίας”, όπου έχεις περισσότερες από μια αρμοδιότητες. Για παράδειγμα, μια απόφοιτη παιδαγωγικής σχολής μπορεί να εργοδοτηθεί σε ένα μεγάλο φροντιστήριο ως εκπαιδεύτρια και επιπλέον να διαχειρίζεται τα social media και το γενικό marketing του φροντιστηρίου.

Είναι όμως πολύ πιο πιθανό να σου αρέσει ο τομέας του media & marketing και να βρεις μια δουλειά μέσα από το πρόγραμμα, στο οποίο οι κύριες σου αρμοδιότητες θα είναι να (δια)χειρίζεσαι τα social media εταιρειών, να γράφεις άρθρα και να τρέχεις διαφημιστικές καμπάνιες. Είναι πολύ δημιουργική δουλειά.

 

  • Πόσο κοστίζει το πρόγραμμα και ποιες είναι οι εγγυήσεις;

Το πρόγραμμα μπορεί να αποπληρωθεί με 12 δόσεις των €390. Μπορείς επίσης να το προπληρώσεις και να εξοικονομήσεις €180 (άρα δίνεις μόνο €4500). Αφιερώνουμε περισσότερες από 300 ώρες στο κάθε άτομο.

Υπάρχει δοκιμαστική περίοδος 15 ημερών. Αν μετά τις 15 μέρες νιώσεις ότι το πρόγραμμα σου ταιριάζει και θέλεις να το ολοκληρώσεις, τότε συνεχίζεις. Αν όμως δεν είσαι ικανοποιημένος/η, μπορείς να αποχωρήσεις, χωρίς να πληρώσεις οτιδήποτε περισσότερο.

Επίσης, αν δεν καταφέρεις να βρεις δουλειά 6 μήνες μετά το τετράμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σου επιστρέφουμε 100% της αξίας των διδάκτρων. Αυτό εννοούμε όταν λέμε εγγύηση δουλειάς.

 

  • Πρέπει να έχω σπουδάσει marketing ή να έχω εμπειρία στο marketing για να μπορέσω να βρω δουλειά μετά στον τομέα του Digital Marketing;

Όχι, το τετράμηνο πρακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δομημένο με τρόπο που δεν χρειάζεται να έχεις προηγούμενη γνώση του αντικειμένου. Οι εταιρείες που προσλαμβάνουν άτομα σε θέσεις content marketing, digital marketing, social media manager κ.τ.λ. απλά ενδιαφέρονται για άτομα που ξέρουν πολύ καλά να χειρίζονται τις διάφορες πλατφόρμες social media και να παράγουν περιεχόμενο, με τον τρόπο που το διδάσκουμε στην ακαδημία μας.

Να θυμάσαι ότι η μεθοδολογία και η διδακτέα ύλη μας δημιουργήθηκε με τη συνεργασία αυτών των εταιρειών, άρα οι απόφοιτοι μας προετοιμάζονται στα πρότυπα που ζητούν οι ίδιες οι εταιρείες.  Γι’ αυτό μοιάζει περισσότερο με training, παρά με εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 

  • Όταν θα βρούμε δουλειά, θα συνεχίζουμε να έχουμε κάποια συνεργασία; Τι γίνεται αν χρειαστώ βοήθεια;

Αφού εργοδοτηθείς στην εταιρεία σου, θα συνεχίσουμε την εκπαίδευση σου σε συνεργασία με τον εργοδότη σου για διάστημα 6 μηνών. Θα κτίσουμε μαζί ένα πλάνο κατάρτισης, έτσι ώστε πάντα να αισθάνεσαι ότι αναπτύσσεις τις δεξιότητες σου. Επίσης, θα επιστρέψει σε μας για advnaced training μέσα από επιχορηγημένα προγράμματα της ΑνΑΔ. Όλοι άνθρωποι βαριούνται τη δουλειά τους όταν σταματούν να μαθαίνουν νέα πράγματα, για αυτό και εμείς θα φροντίσουμε να μην πέσεις στην παγίδα να γίνει η δουλειά σου μια ανιαρή ρουτίνα.

 

  • Είναι καλύτερα να κάνω μεταπτυχιακό ή να μπω στο StudentLife Academy;

Αρχικά, για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση, θα πρέπει να δούμε τις διαφορές ενός μεταπτυχιακού και του StudentLife Academy:

MBA ή άλλο μεταπτυχιακό StudentLife Academy
Θεωρητικό μοντέλο εκπαίδευσης Πρακτικό μοντέλο εκπαίδευσης
Δεν εγγυάται θέση εργασίας Εγγυάται θέση εργασίας ή σου επιστρέφονται τα δίδακτρα
Διαρκεί τουλάχιστον 1 χρόνο Διαρκεί 4 μήνες
Συνήθως νυχτερινά μαθήματα Πρωινά και Απογευματινά μαθήματα
Αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών Εργασιακή εμπειρία & αναγνωρισμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις
Η διδακτέα ύλη δημιουργείται από ακαδημαϊκούς Η διδακτέα ύλη δημιουργείται από εταιρείες που επιθυμούν να προσλάβουν τους απόφοιτους
Διδάσκεται από ακαδημαϊκούς Διδάσκεται από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου
Δεν υπάρχει προσαρμοσμένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης Υπάρχει προσαρμοσμένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης
Δεν υπάρχει δοκιμαστική περίοδος Υπάρχει δοκιμαστική περίοδος 15 ημερών

Το μεταπτυχιακό βοηθά τα άτομα στον εμπλουτισμό γνώσεων και μπορεί να βοηθήσει σε προαγωγές στο δημόσιο, ημικρατικούς οργανισμούς, τράπεζες και μερικούς άλλους οργανισμούς. Αρκετοί νέοι προχωρούν άμεσα μετά το πτυχίο σε μεταπτυχιακό, γιατί φοβούνται πως δεν θα τους δοθεί ξανά η ευκαιρία.

Αν ο στόχος σου είναι να αρχίσεις την επαγγελματική σου καριέρα, είναι πιο σοφό να βρεις δουλειά. Αλλά αν δεν έχεις την κατάλληλη εργασιακή εμπειρία και δεν είσαι καλά δικτυωμένος/η, θα δυσκολευτείς αρκετά να βρεις μια καλή δουλειά. Το StudentLife Academy θα σε βοηθήσει ακριβώς σε αυτό το θέμα. Μέσα από την τριβή με αληθινές εταιρείες, θα αποκτήσεις ουσιαστική εργασιακή εμπειρία και μέσα από τη διαδικασία διεκδίκησης θέσης εργασίας, θα αναπτύξεις μεγαλύτερο κύκλο γνωριμιών, που θα σε βοηθήσει να βρεις δουλειά που σου ταιριάζει και ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να ταυτιστείς.

 

  • Το πρόγραμμα προσφέρει κάποιο πιστοποιητικό;

Ναι, υπάρχουν 4 πιστοποιητικά:

  1. StudentLife Completion Certificate το οποίο πιστοποιεί τη συμμετοχή σε 5 projects πραγματικών εταιρειών, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζεται και ως εργασιακή εμπειρία.
  2. Hubspot Inbound Marketing Certification το οποίο αναγνωρίζεται παγκοσμίως από εταιρείες στον κλάδο του Media & Marketing.
  3. Google AdWords Certification
  4. Google Analytics Certification

 

  • Πώς μας βοηθάτε να βρούμε δουλειά;

Μετά τους πρώτους 5 μήνες υπάρχει μια περίοδος που διαρκεί συνήθως 1-2 μήνες, όπου θα σε βοηθήσουμε να βρεις δουλειά. Θα σε προτείνουμε σε εργοδότες που έχουμε επιλέξει με βάση πολύ συγκεκριμένα κριτήρια για να βεβαιωθούμε όσο μπορούμε ότι θα είστε σε ένα καλό περιβάλλον.

Υπάρχουν 3 πηγές από όπου θα κυνηγούμε θέση εργασίας:

  1. Αρχικά, εμείς ως StudentLife, έχουμε ένα δίκτυο από εργοδότες που ψάχνουν να εργοδοτήσουν άτομα που αποφοίτησαν από την ακαδημία μας. Αν νιώσουμε ότι κάποιος από τους εργοδότες στο δίκτυο μας είναι καλό “match”, τότε θα σας συστήσουμε.
  2. Τρέχουμε διαφήμιση που έχει ως στόχο να προσελκύσουμε εταιρείες που επιθυμούν να προσλάβουν άτομα για να χειρίζονται τα social media και γενικά την διαφήμιση της εταιρείας τους. Μπες εδώ στην σελίδα για τους εργοδότες για να δείς πώς τους προσεγγίζουμε.
  3. Ψάχνουμε σε όλες τις ιστοσελίδες, εφημερίδες και άλλες πηγές όπου αναρτούνται θέσεις εργασίας και επικοινωνούμε με τις εταιρείες και τους προτείνουμε τους απόφοιτους μας.

 

 

Αν έχεις κάποια απορία ή ερώτηση που δεν έχουμε αναφέρει πιο πάνω, πάρε τηλέφωνο τον Ανδρέα στο 99442403, ή στείλε του email στο [email protected]

Μάθε περισσότερα και κάνε την αίτησή σου εδώ!