Αγαπάς τα social media; Τότε κάνε τα δουλειά σου!

Βαρέθηκες να σε “πρήζει” η μάνα σου και ο παπάς σου που είσαι ούλλη μέρα πάνω στο κινητό;

Λαλεί σου κουβέντες όπως: “Κανεί κόρη μου τζιαι εν να φκάλεις τα μάθκια σου” ή “Αν έτρωες ούλλες τούτες τις ώρες που ξοδεύκεις πάνω στο κινητό στο να έβρεις μια δουλειά, εν θα ήσουν άνεργη ή να δουλεύκεις στα καφέ”!

Υπάρχει τρόπος να πάρεις το αίμα σου πίσω! Βρες δουλειά ως Digital Marketer και πες τους ότι πήρες τη θέση εργασίας, επειδή απέκτησες εμπειρία μέσα από τις ατέλειωτες ώρες που ξόδευες, πειραματιζόμενος/η στα social media.

Το ύφος μου μπορεί να είναι χιουμοριστικό, αλλά μιλώ πολύ σοβαρά! Το Digital Marketing αποτελεί τεράστια ευκαιρία για νέους ανθρώπους να βρουν μια καλή, δημιουργική και ασφαλή δουλειά.

Όλες οι εταιρείες έχουν καταλάβει ότι ο περισσότερος κόσμος ξοδεύει πολύ από το χρόνο του σερφάροντας στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και σε διάφορα blogs. Άρα, οι εταιρείες ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν τον σωστό τρόπο να προσεγγίσουν πιθανούς πελάτες μέσα από τα social media.

Δεν δουλεύει πλέον ο παλιός τρόπος διαφήμισης. Οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει σιγά-σιγά να δίνουν πολύ περισσότερη σημασία και χρήματα στην προώθηση τους μέσα από το Facebook, παρά σε διαφημιστικά φυλλάδια, στο ράδιο ή στην τηλεόραση.

Γι’ αυτό και έχουν ανοίξει πάρα πολλές θέσεις εργασίας στον χώρο του Digital Marketing.

Τι είναι ακριβώς το Digital Marketing;

Το Digital Marketing είναι η προώθηση υπηρεσιών ή προϊόντων μέσα από το διαδίκτυο και ιδιαίτερα μέσα από τα social media. Η δουλειά ενός Digital Marketer είναι να δημιουργεί περιεχόμενο (άρθρα, βίντεο & εικόνα) και να τα προωθεί μέσω των social media, με σκοπό να προσελκύσει νέους πελάτες.

Το σύγχρονο marketing δεν έχει να κάνει με την άμεση πώληση, αλλά με τη σταδιακή δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μέσα από την αρθρογραφία. Ένας πιθανός πελάτης χρειάζεται πρώτα να τον προσεγγίσεις με περιεχόμενο που θα τον ενημερώσει, εκπαιδεύσει και θα του λύσει κάποιο πρόβλημα. Όταν έχει ωριμάσει η σχέση σου μαζί του, τότε είναι πολύ πιο πιθανό να γίνει πελάτης (χωρίς να νιώσει ότι κάποιος τον πιέζει).

Η κάθε εταιρεία, μικρή ή μεγάλη, θα πρέπει να έχει ένα άτομο να διαχειρίζεται επαγγελματικά την online παρουσία της. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά άτομα με τις απαιτούμενες δεξιότητες και εμπειρίες για να αναλάβουν αυτές τις θέσεις.

Εδώ στο StudentLife, συζητήσαμε με πολλές εταιρείες που ψάχνουν για νέους, με αγάπη για τα social media, για να αναλάβουν αυτές τις θέσεις. Μαζί με τις εταιρείες, δημιουργήσαμε ένα πρακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που προετοιμάζει απόφοιτους από οποιονδήποτε κλάδο σπουδών για αυτές τις θέσεις εργασίας, σε μόνο 4 μήνες.

Ζούμε μια τέλεια χρονική συγκυρία, όπου πολλές εταιρείες ψάχνουν άτομα που αγαπούν και ξέρουν να χρησιμοποιούν επαγγελματικά τα social media και ταυτόχρονα υπάρχουν πάρα πολλά νεαρά άτομα που αγαπούν τα social media και θα ήταν όνειρο ζωής τους να τα κάνουν δουλειά τους. Το μόνο που χρειάζονται είναι σωστή εκπαίδευση.

Ίσως να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά ισχύει! Κάποτε θα καλυφθούν αυτές οι θέσεις, αλλά τώρα οι πόρτες είναι ορθάνοικτες για όποια ή όποιον έχει τις απαραίτητες δεξιότητες.

Προσοχή: Δεν είναι για όλους!

Το Digital Marketing είναι ένα δημιουργικό και ευχάριστο επάγγελμα, αλλά έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Σου ταιριάζει αυτό το επάγγελμα μόνο αν αγαπάς την επικοινωνία με τον κόσμο! Επίσης, πρέπει να έχεις την διάθεση να ξοδέψεις ατέλειωτες ώρες (και εκτός ωρών εργασίας) να μελετάς συνεχώς γιατί ο τομέας αυτός αλλάζει μέρα με την μέρα. Για να μπορείς να προσαρμόζεσαι σωστά σε αυτές τις αλλαγές, πρέπει να αφιερωθείς σε αυτό.

Γι’ αυτούς που αγαπούν τα social media και την επικοινωνία, αυτές οι “ιδιαιτερότητες” δεν αποτελούν προβλήματα αλλά προκλήσεις!

Πώς μπορείς να βρεις δουλειά στον τομέα του Digital Marketing;

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 15 εγγυημένες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα Digital Marketing που προσφέρεται από το StudentLife Academy. Κάνε την αίτηση σου εδώ και o Ανδρέας Λουκά, εκπαιδευτής στο StudentLife Academy, θα σε πάρει τηλέφωνο για να διευθετήσετε συνάντηση.

Ο Ανδρέας θα σου αφιερώσει μία ολόκληρη ώρα, προσφέροντας και ένα εισαγωγικό μάθημα στο Digital Marketing, για να μπορέσεις να κατανοήσεις ακριβώς τι είναι.