Μάθε τι σημαίνει να αγαπάς την δουλειά σου και πώς να το αποκτήσεις!

Το StudentLife Academy, τα τελευταία 2 χρόνια, έχει βοηθήσει πάνω από 100 νέους απόφοιτους να ξεκινήσουν την καριέρα τους στον τομέα του digital marketing. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γι’ αυτό το επίτευγμα, αλλά παρατηρήσαμε ένα φαινόμενο που μας τράβηξε το ενδιαφέρον.

Μετά από μερικούς μήνες στη νέα τους δουλειά, οι απόφοιτοι μας είχαν χάσει το μεγάλο ενδιαφέρον που είχαν για τη δουλειά τους. Το περίεργο ήταν ότι 6 μήνες πριν, η δουλειά στον τομέα του digital marketing αποτελούσε γι’ αυτούς ένα μεγάλο όνειρο.

Μας είχε προβληματίσει αυτό το θέμα και θέλαμε να βρούμε λύση. Ψάξαμε το θέμα και πήγαμε βαθιά. Τα ευρήματα μας είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Όλοι νομίζουμε ότι η ευτυχία κρύβεται πίσω από την επίτευξη του επόμενου μας μεγάλου στόχου:

  • “Θα είμαι ευτυχισμένος/η όταν περάσω στο πανεπιστήμιο!
  • “Θα είμαι ευτυχισμένος/η όταν πάρω το πτυχίο μου!
  • “Θα είμαι ευτυχισμένος/η όταν βρω δουλειά!
  • “Θα είμαι ευτυχισμένος/η όταν βρω τον άντρα/γυναίκα των ονείρων μου!
  • “Θα είμαι ευτυχισμένος/η όταν (συμπλήρωσε το κενό)!

Αλλά μόλις πετύχεις αυτό που με τόσο κόπο και θυσίες αγωνιζόσουν να πετύχεις, κάτι περίεργο συμβαίνει. Χαίρεσαι για πολύ λίγο και μετά ψάχνεις για τον επόμενο μεγάλο στόχο που “χρειάζεται” να πετύχεις για να γίνεις “ευτυχισμένος/η”. Στο τέλος, μαθαίνεις ότι κανένας μεγάλος στόχος δεν θα σου προσφέρει αυτή τη συνεχή εσωτερική ικανοποίηση που επιζητάς.

Ο ψυχολόγος Mihaly Csikszentmihalyi ανακάλυψε ότι αντλούμε γνήσια εσωτερική ικανοποίηση μόνο όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση “ροής”. Όταν, δηλαδή, απορροφηθούμε πλήρως σε μια δημιουργική δραστηριότητα.

Η ικανοποίηση αντλείται από την ίδια τη διαδικασία και όχι από το αποτέλεσμα της. Στην κατάσταση “ροής” χάνεται η αίσθηση του χρόνου. Χάνεται ο εγωισμός. Όλο σου το “είναι” συμμετέχει και χρησιμοποιείς τις δεξιότητες σου στο έπακρο.

Η διαδικασία επίτευξης της κατάστασης “ροής” έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση κυριαρχίας σε έναν τομέα. Αυτό για εμάς, στο StudentLife Academy, ήταν κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον!

Έτσι, ανανεώσαμε και εμείς το στόχο μας. Ο στόχος μας σταμάτησε απλά να είναι η προετοιμασία και η εξεύρεση δουλειάς για τους συμμετέχοντας μας. Εχουμε στρέψει την προσοχή μας στη συνεχή ικανοποίηση, στην δημιουργία “ροής” και στην κυριαρχία του επαγγέλματος.

Να σου εξηγήσω ακριβώς τη διαδικασία που ακολουθούμε:

Αρχικά, επιλέγουμε προσεκτικά απόφοιτους πανεπιστημίου που πληρούν κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις:

  • Έχουν μεγάλη δίψα για να επιτύχουν επαγγελματικά
  • Τους ελκύουν πολύ τα social media και γενικά το marketing
  • Χειρίζονται πολύ καλά την ελληνική και αγγλική γλώσσα
  • Μπορούν να αφιερώσουν 30+ ώρες την εβδομάδα για τους 4 μήνες της εκπαίδευσςη μας
  • Είναι ώριμοι και δεν φοβούνται τη σκληρή δουλειά

Τα άτομα αυτά μπαίνουν σε μια 4μηνη έντονη διαδικασία απόκτησης εμπειρίας και δεξιοτήτων στον τομέα του digital marketing:

  • Εμπλέκονται σε 5 αληθινά project εταιρειών, εκτελώντας ολοκληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες με τη βοήθεια έμπειρων καθοδηγητών.
  • Μαθαίνουν πώς να κάνουν βαθιά έρευνα αγοράς, πώς να δημιουργούν ελκυστικό περιεχόμενο, πώς να χειρίζονται επαγγελματικά Facebook και Instagram, πώς να κάνουν στοχευμένη & πληρωμένη διαφήμιση μέσα από το Facebook και το Google και τέλος πώς να αναλύουν τα αποτελέσματα της κάθε διαφήμισης μέσω από τα Analytics και να προτίνουν τρόπους βελτίωσης (optimization).

Μετά την αρχική 4μηνη εκπαίδευση, περνούν στο στάδιο της αναζήτησης θέσης εργασίας στον τομέα του digital marketing. Τους συστήνουμε σε εργοδότες που βρίσκονται στο Δίκτυο Εργοδοτών του Studentlife και σε μερικούς μήνες βρίσκονται σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Συνεχίζεται η εκπαίδευση τους καθώς βρίσκονται στην εργασία τους. Πλέον, ο στόχος μας γίνεται η εξειδίκευση, ή καλύτερα, η κυριαρχία στο digital marketing. Άρα, βρισκόμαστε στο πλάι τους όχι μόνο για μερικούς μήνες μέχρι να βρουν δουλειά αλλά για χρόνια! Αποτελεί εξαιρετικό πλεονέκτημα, για ένα νέο επαγγελματία, να έχει δίπλα του μια ομάδα ειδικών που τον βοηθούν να φτάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Και αυτό σήμερα αποτελεί πραγματικότητα για όποιον το επιθυμεί!

Καθ’ όλη τη διαδικασία, τα άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας, έχουν την πλήρη στήριξη, σημασία και προ πάντων, την απόλυτη αγάπη μας. Φροντίζουμε να τους υποδείξουμε πώς να μπαίνουν συνεχώς σε κατάσταση “ροής” για να μπορούν να απολαμβάνουν τη δουλειά τους στο έπακρο και ταυτόχρονα να βελτιώνουν τις δεξιότητες τους.

Ακούσαμε χιλιάδες φορές το ποίημα του Καβάφη: “Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις… Κι αν πτωχική τη βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.”

Η απόκτηση “ροής” και κυριαρχίας δεν έχει τέλος. Η Ιθάκη σου είναι η κυριαρχία στην τέχνη που επέλεξες να αφοσιωθείς. Η κυριαρχία δεν είναι στόχος, αλλά όραμα. Όταν μπεις σ’ αυτό το δρόμο, σου υπόσχομαι πως θα βρεις την ευτυχία που επιζητάς.

Και επειδή κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, έλα να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις τη ζωή σου. Κάνε εδώ την αίτηση σου και μάθε περισσότερα!