Μάθε ποια είναι η ειλικρινής άποψη κάποιου εργοδότη για το StudentLife Academy!

Ο Κωνσταντίνος Εύζωνας, είναι Chief Operations Officer της TravelHouse, εταιρείας που δημιουργεί ταξιδιωτικές εμπειρίες, ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε πελάτη. Ο Κωνσταντίνος έχει προσλάβει άτομο από το StudentLife Academy και του έχουμε ζητήσει να απαντήσει μερικές ερωτήσεις για την εμπειρία του.

Δες πιο κάτω όσα μας είπε:

 

1. Γεια σου Κωνσταντίνο. Ως εργοδότης, τι θεωρείς ότι είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένα νέο άτομο για να τον εργοδοτήσεις;

Μεράκι. Να “κόφκει ο νους του” και να έχει όρεξη να δουλέψει. Πολύ σπάνια το βρίσκεις στις μέρες μας!

2. Είναι σημαντικό για ‘σένα το πτυχίο που έχει κάποιος νέος;

Όχι κατ’ ανάγκη. Είναι αρκετά σπάνια περίπτωση, η γνώση που αποκτάται από ένα πτυχίο πανεπιστημίου, να μπορεί να εφαρμοστεί σ’ ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον καθηγητή μου στην Μακροοικονομία, στα τελευταία 2 λεπτά, της τελευταίας διάλεξης, του τελευταίου έτους στο πανεπιστήμιο, να μας λέει (και παραφράζω): “Τίποτα απ’ όσα έχετε διδαχθεί στην τάξη μου δουλεύουν στην πραγματικότητα έξω από το ακαδημαϊκό πλαίσιο. Μην ανησυχείτε όμως, θα τα καταφέρετε!”

3. Περίγραψε μας με λίγα λόγια τη σχέση σου με το StudentLife Academy.

Είναι πραγματικά αρκετά καλές οι σχέσεις μας. Πάντα υποστήριζα έντονα την ιδέα ότι η εκπαίδευση πρέπει να είναι το επίκεντρο μας στην Κύπρο αν θέλουμε να αναμένουμε οποιαδήποτε σημαντική και επαρκή αλλαγή στη νοοτροπία που κυριαρχεί σήμερα. Το θέμα με τη νοοτροπία είναι ότι ενεργεί σαν ιός – εξαπλώνεται ανάλογα με τους οικοδεσπότες τους.

Το StudentLife Academy, όσο περίεργο και αν ακούγεται, δρα σαν ένας από τους καλύτερους “ιούς” στην Κύπρο. Βάση αυτού, μέσα από τη συνεργασία μου με το StudentLife Academy, προσπαθώ να υποστηρίξω με εμπειρογνωμοσύνη, πόρους και ενεργώντας (ελπίζω) ως πλατφόρμα, για τη διευκόλυνση της αλλαγής.

4. Πώς ξεχωρίζει το άτομο που εργοδότησες από το StudentLife Academy;

Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να εντοπίσω κάτι λόγω του StudentLife. Υπάρχουν πιθανώς κάποιες αξίες και ποιότητες που έχουν καλλιεργηθεί από το StudentLife αλλά, ρεαλιστικά, δεν θα ήμουν σε θέση να είμαι ακριβώς βέβαιος για οποιαδήποτε από αυτές τις ιδιότητες.

5. Θα εργοδοτούσες ξανά άτομο από το StudentLife Academy;

Σίγουρα. Το StudentLife φαίνεται να είναι ένας υπέροχος τόπος καλλιέργειας και σίγουρα φαίνεται σαν μια πλατφόρμα που μπορεί πραγματικά να προωθήσει τη βελτίωση της νοοτροπίας και του επιπέδου εργασίας των ατόμων.

6. Θα σύστηνες σε μια εταιρεία να εργοδοτήσει απόφοιτο από το StudentLife Academy και γιατί;

Σίγουρα, αλλά με προσοχή, σε σχέση με το άτομο. Δυστυχώς, το StudentLife δεν μπορεί να κάνει θαύματα, αλλά σίγουρα ενεργεί ως φάρος προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θέλεις να συνεργαστείς και εσύ με το StudentLife Academy και να προσλάβεις ένα ώριμο & ικανό νέο; Μάθε περισσότερα εδώ!