Είσαι Graphic Designer; Μάθε πώς να συνδυάσεις την γραφιστική με Social Media Freelancing!

Οι θέσεις εργασίας για graphic designers στην Κύπρο είναι πολύ λίγες, σε σχέση με τον αριθμό των ατόμων που αποφοιτούν ως γραφίστες.

Αρκετοί πτυχιούχοι γραφίστες προσπαθούν να βγάλουν ένα εισόδημα μέσα από το freelancing. Το πρόβλημα όμως είναι ότι λίγοι καταφέρνουν να εξασφαλίσουν σταθερό εισόδημα.

Δυσκολεύονται να βρουν ικανοποιητικό αριθμό πελατών. Επίσης, χρεώνουν πολύ πιο χαμηλά, σε σχέση με τον κόπο που βάζουν, γιατί δεν θέλουν να χάσουν τις ευκαιρίες που προκύπτουν. Το χειρότερο όμως είναι πως πολλές φορές, οι πελάτες κάνουν τη ζωή τους κόλαση με τις παραξενιές τους και αυτό γεμίζει με άγχος την καθημερινότητα του γραφίστα. 

Όπως τους περισσότερους απόφοιτους, εκατοντάδες γραφίστες καταλήγουν να κάνουν κάτι άλλο επαγγελματικά για να τα βγάλουν πέρα.

Κάτι άλλαξε όμως. Κάτι ευχάριστο! 

Τα social media έχουν ωριμάσει, στο βαθμό που πλέον οι εταιρείες τα βλέπουν σαν το κύριο εργαλείο για να διαφημίζουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

Αν είσαι γραφίστας, σου έχω καλά νέα! Υπάρχει πολλή ζήτηση για άτομα που ξέρουν να παράγουν όμορφα γραφικά, ωραίο λεκτικό και να διαχειρίζονται επαγγελματικά σελίδες στα social media. Όταν ο γραφίστας συνδυάσει την γραφιστική με την επαγγελματική διαχείριση των social media, τότε δημιουργεί τον ιδανικότερο συνδυασμό! 

Το Social Media Freelancing λοιπόν, αποτελεί τεράστια ευκαιρία για γραφίστες freelancers, να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να παίρνουν μια μεγαλύτερη και πιο σταθερή αμοιβή. 

Όλες οι εταιρείες έχουν καταλάβει ότι ο περισσότερος κόσμος ξοδεύει πολύ από το χρόνο του σερφάροντας στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και σε διάφορα blogs. Άρα, οι εταιρείες ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν το σωστό τρόπο να προσεγγίσουν πιθανούς πελάτες μέσα από τα social media.

Δεν δουλεύει πλέον ο παλιός τρόπος διαφήμισης. Οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει σιγά-σιγά να δίνουν πολύ περισσότερη σημασία και χρήματα στην προώθηση τους μέσα από το Facebook, πάρα σε διαφημιστικά φυλλάδια, στο ράδιο ή στην τηλεόραση.

Γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για social media freelancers, και ιδιαίτερα άτομα που έχουν δεξιότητες και εμπειρία ως γραφίστες. 

ΟΚ… αλλά από που να αρχίσω;

Εδώ στο StudentLife, συζητήσαμε με πολλές εταιρείες που ψάχνουν για νέους, με αγάπη για τα social media, για να αναλάβουν την διαχείριση των social media τους. Έτσι, δημιουργήσαμε το Social Media Freelancer Bootcamp! Ένα πρακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που σε προετοιμάζει για να μπορείς να αναλάβεις επαγγελματικά το social media μικρών εταιρειών,

Εκτός

Ζούμε μια τέλεια χρονική συγκυρία, στην οποία πολλές εταιρείες ψάχνουν άτομα που αγαπούν και ξέρουν να χρησιμοποιούν επαγγελματικά τα social media. Ταυτόχρονα υπάρχουν πάρα πολλά νεαρά άτομα που αγαπούν τα social media και θα ήταν όνειρο ζωής τους να τα κάνουν δουλειά τους. Το μόνο που χρειάζονται είναι σωστή εκπαίδευση.

Ίσως να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά ισχύει! Κάποτε θα καλυφθούν αυτές οι θέσεις, αλλά τώρα οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες για όποια ή όποιον έχει τις απαραίτητες δεξιότητες.

Μάθε περισσότερα για το Social Media Freelancer Bootcamp που προσφέρει το StudentLife Academy.