Πώς η αγάπη μου για τα social media με βοήθησε να βρω δουλειά στον τομέα Media & Marketing;

Αν σου αρέσει κι εσένα να περνάς πολύ χρόνο στα social media, ίσως να υπάρχει τρόπος να το εντάξεις περισσότερο στην καθημερινότητά σου ή ακόμα καλύτερα να το κάνεις μέρος της δουλειάς σου! Αν παρακολουθάς influencers από το εξωτερικό, αν έχεις κάποια blogs που αγαπάς και διαβάζεις φανατικά, τότε εκμεταλλεύσου το και προσπάθησε το hobby σου να γίνει η δουλειά σου!

Όχι δεν είναι καθόλου αδύνατον! Αυτό έγινε και στην δική μου περίπτωση: Η συχνή χρήση που έκανα στα social media με βοήθησε σήμερα να έχω full time δουλειά στον τομέα Media & Marketing! Είμαι η Χριστίνα Αργυρού, fashion editor του StudentLife και θα σου εξηγήσω πώς το πάθος μου για μόδα σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τα social media κατέληξαν να είναι η full-time δουλειά μου.

Δες πώς ξεκίνησαν όλα και ίσως πειστείς ότι μπορείς κι εσύ να πετύχεις στον τομέα του Media & Marketing:

 

Πώς ξεκίνησαν όλα: Από το δικό μου μικρό blog μέχρι το StudentLife

Ήταν φανερή από πολύ παλιά η αγάπη μου για τη μόδα, τις φωτογραφίσεις, το styling και γενικά η αγάπη μου για τα social media! Το 2014 -στο τελευταίο έτος των σπουδών μου σαν δασκάλα- ξεκίνησα να ασχολούμαι λίγο περισσότερο με τα social media και να είμαι λίγο πιο φανατική χρήστης του Facebook και του Instagram!

Και έβλεπα αρκετές fashion bloggers (κάτι πολύ πρωτόγνωρο για εμένα τότε) να προωθούν το στυλ τους μέσα από το Instagram και σκεφτόμουν ότι θα ήταν όνειρο ζωής να κάνω κι εγώ το ίδιο! Με αφορμή λοιπόν ένα μάθημα που επέλεξα να κάνω στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δημιούργησα το δικό μου blog.

Η θεματολογία του blog έπρεπε να ήταν πιο εκπαιδευτική, αφού σπούδαζα δασκάλα. Παρ’ όλα αυτά εγώ δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, γι’ αυτό και πήρα την πρωτοβουλία να κάνω κάτι σχετικό με μόδα. Κι έτσι κι έκανα!

Όταν έκανα share ένα post μου στο Facebook, έβλεπα φίλες, γνωστές και άγνωστες να κάνουν like και να μου στέλνουν μηνύματα σχετικά με το άρθρο. Ένιωθα ότι μέσα από τα άρθρα μπορούσα να προωθήσω προϊόντα και αντικείμενα που χρησιμοποιούσα στην καθημερινότητά μου, για να τα δοκιμάσουν και άλλα κορίτσια! Και αυτή είναι η δύναμη του “influence”.

Δεν πίστευα ότι θα πήγαινε τόσο καλά! Γι’ αυτό και συνέχισα να έχω το δικό μου blog για τα επόμενα 2 χρόνια καθώς ήμουν Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές.

Ένα skype call μου άλλαξε τη ζωή!

Το 2016, δεν ένιωθα την ίδια ικανοποίηση όταν έκανα share τα άρθρα μου στο Facebook. Ήξερα ότι πρέπει να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό τον τομέα για να πετύχω όσα ονειρευόμουν!

Γι’ αυτό και μόλις είδα την αίτηση για 2 μήνες Internship στο StudentLife σαν αρθρογράφους, δήλωσα αμέσως συμμετοχή χωρίς να το σκεφτώ. Ήξερα ότι η θεματολογία που είχε το StudentLife μέχρι τότε, βασιζόταν σε πιο χιουμοριστικό περιεχόμενο.

Ωστόσο, όταν ζήτησα να γράφω άρθρα σχετικά με μόδα και ομορφιά, όλοι εκεί ήταν πολύ θετικοί! Εγώ ήμουν super ενθουσιασμένη που θα μοιραζόμουν τις ιδέες μου και τα άρθρα μου στο κοινό του StudentLife.

Το Internship πήγαινε πολύ καλά, όμως έφτασε κι αυτό στο τέλος του μετά από 2 μήνες. Έτσι κι εγώ συνέχισα να γράφω στο δικό μου blog. Μέχρι που ένα πρωί είχα skype meeting (μιας και ζούσα Αγγλία) με τον CEO και co-founder του StudentLife, Γιάννη Χατζηκωνσταντούρα, ο οποίος μου πρότεινε να είμαι μια από τους 5 fashion bloggers στο νέο project που θα ξεκινούσε: το StudentLife Trends!

Πώς έγινα από Part-Time υπάλληλος Full-time;

Ενώ αρχικά θα ήμουν απλώς fashion blogger, στη συνέχεια μου προτάθηκε να γίνω chief editor της σελίδας του StudentLife Trends: να γράφω, να δημοσιεύω και να διορθώνω όλο το περιεχόμενο που θα δημοσιευόταν στο Facebook page. Τι; Πώς; Πότε; Ούτε εγώ δεν κατάλαβα καλά-καλά πώς έγινε! Κι όμως το όνειρο που ήθελα όσο τίποτα άλλο είχε αρχίσει να πραγματοποιείται! Και ναι, είχα μια part time δουλειά που σχετιζόταν με τη μόδα, ομορφιά, blogging και social media!

Στην αρχή ήταν αρκετά δύσκολο για εμένα, αφού συνδύαζα τη συγκεκριμένη δουλειά με άλλες δύο δουλειές που είχα καθώς ήμουν Αγγλία. Έπρεπε να μάθω σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να τα χειρίζομαι όλα και αυτό ήταν αρκετά απαιτητικό, μιας και έπρεπε να το κάνω εξ αποστάσεως. Όταν όμως κάνεις κάτι που αγαπάς δε σκέφτεσαι ούτε την κούραση, ούτε τίποτα.

Τα καθήκοντα μου στη δουλειά μου και η σχέση τους με τα social media 

Στο StudentLife είμαι η υπεύθυνη δημιουργίας και συντονισμού περιεχομένου όσον αφορά τη μόδα, την ομορφιά και το Street Style. Εκτός από το να γράφω δικά μου άρθρα, επιμελούμαι και δημοσιεύω περιεχόμενο που παράγουν οι αρθρογράφοι μας. Οι αρθρογράφοι επιλέγονται κάθε 3 μήνες για να συμμετάσχουν στο Internship που έχουμε στο StudentLife.

Εκτός από τις γνώσεις που κερδίζουν όσον αφορά την αρθρογραφία, προσπαθώ μέσα από διάφορα meetings που κάνουμε να τους μάθω να χειρίζονται σωστά τα social media τους! Όποιος και να είναι ο τομέας που θέλεις να ασχοληθείς, πρέπει να μάθεις να προωθείς τον εαυτό σου, τη δουλειά σου.

Πλέον είναι πολύ σημαντικό να έχεις μια καλή ιστοσελίδα για να δείχνεις τη δουλειά σου, ένα όμορφο και περιποιημένο profile στο Instagram. Και αυτό προσπαθώ κι εγώ μέσα από το Internship να μάθω στα άτομα που λαμβάνουν μέρος σε αυτό. Γι’ αυτό και κάνουμε συχνά meetings στα οποία τους συμβουλεύω σχετικά το περιεχόμενο που ανεβάζουν στα social media.

Πιστεύω ότι αν δεν ένιωθα τόσο εξοικειωμένη με τα social media, θα μου ήταν δύσκολο να αναλάβω αυτό τον ρόλο στη δουλειά. Ξέρω ίσως να είναι δύσκολο να αποδεχτείς ότι τα social media παίζουν τόσο ρόλο στη ζωή σου, όμως σκέψου ότι αρκετές ώρες της ημέρας τις περνάς, χρησιμοποιώντας Facebook, Instagram, Twitter και άλλα πολλά.

 

Οι λόγοι που αυτή η δουλειά είναι τα πάντα για εμένα 

Νιώθω πλήρης, κάθε φορά που ξέρω ότι θα κάνω φωτογράφιση, κάθε φορά που ξέρω ότι θα γράψω για να προτείνω και σε άλλα κορίτσια για τα προϊόντα που αγοράζω. Γενικά νιώθω ότι κάνω αυτό που αγαπώ καθημερινά!

Αυτό όμως που κάνει τη δουλειά μου τόσο ξεχωριστή, είναι τα άτομα που δουλεύω μαζί τους. Είναι δύσκολο να λες κάθε πρωί πάω δουλειά, και να το λες με ευχαρίστηση, με ικανοποίηση και με ανυπομονησία. Κι όμως εμείς εδώ στο StudentLife το καταφέραμε αυτό με μεγάλη επιτυχία. Είναι πολύ σημαντικό εκεί που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας, τις περισσότερες ώρες της ζωής σου να περνάς καλά.

Είμαστε πλέον μια “οικογένεια” και αυτό είναι που μας χαρακτηρίζει. Η αγάπη, ο αλληλοσεβασμός, η ανθρωπιά και η εμπιστοσύνη είναι οι λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν όσα νιώθουμε ο ένας για τον άλλο στην δουλειά.

Όποια δυσκολία και να προκύψει, την αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, όπως κάνει κάθε οικογένεια, και σε θέματα δουλειάς και σε θέματα πιο προσωπικά. Εξελισσόμαστε όλοι και γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και καλύτεροι στη δουλειά μας, μέσα από τη βοήθεια και την στήριξη που δίνει ο ένας στον άλλο.

Μην παρατήσεις ποτέ τα όνειρά σου: Κάνε το πάθος σου να είναι η δουλειά σου

Να θυμάσαι ότι τα φοιτητικά σου χρόνια είναι πολύ σημαντικά. Όχι τόσο για τις γνώσεις που αποκτάς, αλλά περισσότερο για τις εμπειρίες που κερδίζεις. Ψάξε, δοκίμασε, πειραματίσου, γνώρισε κόσμο, μίλα μαζί τους μέχρι να βρεις τι είναι αυτό που σε γεμίζει πραγματικά.

Και όταν το βρεις, θα μπορείς να βάλεις στόχους στη ζωή σου. Ένας από αυτούς θα είναι να βρεις μια δουλειά που σε γεμίζει, μια δουλειά που θα ανυπομονείς για να πας κάθε πρωί!

Θέλεις και εσύ να αλλάξεις καριέρα; Θέλεις να βρεις και εσύ δουλειά στον τομέα του Digital Marketing;

Μάθε για το StudentLife Academy, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν θέση εργασίας στους τομείς του Digital Marketing & Business, χωρίς εμπειρία στην αγορά εργασίας!

Μάθε περισσότερα για το StudentLife Academy εδώ!