Πώς ένας αθλητικογράφος μπορεί να πετύχει στον χώρο Media & Marketing;

Είδες τον τίτλο. Σε ενδιαφέρει ο χώρος του Media & Marketing, αλλά έκανες και τη σκέψη “Μα αφού αυτός ασχολείται μόνο με αθλητικά, πώς κολλά με τον συγκεκριμένο χώρο;” Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι.

Πιθανότατα η δική μου εμπειρία (δηλαδή ενός πτυχιούχου αθλητικογράφου, που επέλεξε όμως να ασχοληθεί με τον τομέα του Media and Marketing) βοηθήσει και εσένα να λύσεις τις απορίες σου.

Είμαι ο Βάσος Κυριάκου, Sports Journalist στο Studentlife.com.cy και παρακάτω σου εξηγώ πώς ξεκίνησε σαν χόμπι κάτι που αγαπώ και πώς κατέληξε σε full-time δουλειά.

Θα σου εξηγήσω δηλαδή πώς μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο και να πετύχεις σε ένα ανερχόμενο κλάδο όπως το Media & Marketing:

 

Πώς ανακάλυψα τι θέλω να κάνω;

Τα πάντα ξεκίνησαν στα 7 μου χρόνια (μπορεί και πιο νωρίς, αλλά τότε το κατάλαβα εγώ). Εκδήλωνα μια αγάπη για τον αθλητισμό, κυρίως για το ποδόσφαιρο, που σε συνδυασμό με το γράψιμο, που πάντα μου άρεσε, ενώθηκαν και σιγά – σιγά ωρίμασαν μαζί. Αυτό ήταν!

Όταν το 2016 απέκτησα το πτυχίο αθλητικογραφίας, ένιωσα σαν το τρένο που μπήκε στις σωστές ράγες!

Η δουλειά των ονείρων μου ήταν μόλις 2 click μακριά

Ήδη, από το καλοκαίρι του 2014, είχα ακούσει για το Studentlife.com.cy από γνωστούς και φίλους. Ήταν ένα φρέσκο, νεανικό website με κυρίως χιουμοριστικά άρθρα. Σκέφτηκα πως οτιδήποτε γεμίζει το portfolio, καλό θα μου κάνει και έκανα την αίτηση.

Η αλήθεια είναι πως από την πρώτη συνάντηση ο CEO και co-founder της εταιρείας, Γιάννης Χατζηκωνσταντούρας, όπως και η Chief Editor & Content Creator, Εύη Οικονομίδου, μου φάνηκαν πολύ cool άνθρωποι, παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Ήταν η καλύτερη αρχή που μπορούσα να έχω.

Έτσι, γέμιζα απόλυτα την ανάγκη μου να γράφω. Όταν το φθινόπωρο του 2014 μάλιστα εγκαινιάστηκε επίσημα η στήλη UniSports, καλύπτοντας τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό στην Κύπρο, ένιωσα σαν στο σπίτι μου.

Πώς κατέληξα από part-time σε full-time υπάλληλος;

To UniSports μετατράπηκε σε StudentLife Sports τον Απρίλη του 2016, καλύπτοντας ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αθλητικής δημοσιγραφίας – κάπου άρχισαν να σοβαρεύουν για τα καλά τα πράγματα.

Μπορεί αυτή η πορεία να φαίνεται εύκολη, καθώς τη διαβάζεις, αλλά χρειάστηκαν ατέλειωτες ώρες δουλειάς, καμιά φορά και μέχρι τα μεσάνυχτα, μακριά από οικογένεια και φίλους. Πάντα όμως ο τρόπος σκέψης ήταν ο ίδιος “Αφού το αγαπάς και σε κάνει χαρούμενο, χαλάλι!

Κάπως έτσι, φτάσαμε μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, όταν μετά από περίπου 2 γεμάτα χρόνια, έγινα πλέον full-time υπάλληλος της εταιρείας – ο Sports Journalist της!

Τι κάνω στο Studentlife.com.cy και ποια είναι η σχέση του με τις σπουδές μου;

Χωρίς πολλά-πολλά, είμαι υπεύθυνος για την δημιουργία και συντονισμό περιεχομένου αθλητικού περιεχομένου, με ψυχαγωγικό αλλά και ενημερωτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα, ελέγχω, διορθώνω και δημοσιεύω περιεχόμενο που παράγουν οι αρθρογράφοι μας. Αρθρογράφοι που επιλέγονται, ενημερώνονται και καθοδηγούνται μέσω των 4μηνών Internships που “τρέχει” η εταιρεία.

Μέχρι το τέλος αυτών των internships, οι αρθρογράφοι είναι ικανοί να συντάξουν περιεχόμενο που δημοσιεύεται στο website, ενώ αποκτούν και βασικές γνώσεις γύρω από τα Google Analytics για την επισκεψιμότητα των αναγνωστών στην σελίδα μας.

Ακόμα, διαχειρίζομαι την σελίδα του StudentLife Sports στα Social Media προγραμματίζοντας ανάλογα το περιεχόμενο που παράγεται. Τέλος, από τον Μάρτιο του 2017 είμαι υπέυθυνος για την προετοιμασία και παρουσίαση της εβδομαδιαίας διαδικτυακής εκπομπής “Τρία Έξω Πέναλτι”.

Σε όλα αυτά, προστέθηκε και η δημιουργία περιεχομένου, που έχει ως στόχο την προώθηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή προϊόντων (Content Marketing).

Όλα τα πιο πάνω απαιτούν επαρκή γνώση του αντικειμένου, δημιουργικότητα και φαντασία, σωστό προγραμματισμό αλλά και δυνατότητα έκφρασης μέσω γραπτού και προφορικού λόγου. Στοιχεία που αποκτήθηκαν μέσω των σπουδών μου.

Οι λόγοι που αγαπώ τη συγκεκριμένη δουλειά

Λένε πως στη δουλειά σου πρέπει να περνάς καλά. Είναι άλλωστε ένας χώρος στον οποίο περνάς το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου και κατά συνέπεια της ζωής σου. Μόνο έτσι θα μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς!

Καταφέραμε στο Studentlife.com.cy να δημιουργήσουμε μια “οικογένεια” που επιτρέπει σε εμένα, αλλά και στους συναδέλφους μου, να αναπτύξω το πάθος μου με ακόμα περισσότερη θέληση, δύναμη και πείσμα από το 2014 που πρωτοξεκίνησα.

Υπάρχουν και μέρες με πίεση, με μπόλικο ζόρι που μοιάζουν όμως σαν τις σύντομες μπόρες στο ηλιόλουστο νησί μας. Ίσα – ίσα που υπάρχουν, για να σου θυμίζουν πόσο σπουδαίο είναι να ξυπνάς το πρωί και να νιώθεις γεμάτος, κάνοντας αυτό που επέλεξες, αγαπάς και υπηρετείς!

Όταν σου στέλνουν μηνύματα, κάνουν comment κάτω από τα άρθρα σου και παρακολουθούν συστηματικά την εκπομπή σου για να σου πουν ότι έχεις σωστές απόψεις και ξέρεις πολλά για τον αθλητισμό, είναι η μεγαλύτερη απόλαυση που μπορεί να έχεις.

Αυτή είναι η κινητήρια δύναμή μου. Ο λόγος που ξυπνώ κάθε πρωί χαμογελαστός και χαίρομαι να δουλεύω – αυτή η ικανοποίηση της ψυχαγωγίας, μόρφωσης, ευχαρίστησης κάποιου εκεί έξω.

Μπορείς και εσύ: Κάνε την αγάπη σου δουλειά!

Όλα ξεκινούν από το μυαλό. Τα φοιτητικά σου χρόνια δεν είναι μόνο διάβασμα, εξετάσεις, άγχος και “παπαγαλία”.

Αν εκμεταλλευτείς αυτά τα χρόνια για να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι, με τι παθιάζεσαι, τι σε κάνει να νιώθεις ζωντανός, θα ωριμάσεις χωρίς καν να το καταλάβεις.

Γιατί σ’ τα είπα όλα αυτά; Επειδή μπορείς και εσύ να κάνεις μια δουλειά που να σε κάνει χαρούμενο και γεμάτο ζωντάνια, ανεξάρτητα αν έχει σχέση με αυτό που σπούδασες. Αρκεί μόνο να αρπάξεις τη ζωή “απ’ τα μαλλιά”, να βάλεις κάτω συγκεκριμένους στόχους και να τους κυνηγήσεις μέχρι τέλους – με πείσμα και μπόλικη υπομονή.

Στην τελική ζούμε μόνο μια φορά! Γιατί να αφήνουμε ευκαιρίες να πάνε χαμένες;

 

Θέλεις και εσύ να αλλάξεις καριέρα; Θέλεις να βρεις και εσύ δουλειά στον τομέα του Business ή του Digital Marketing;

Μάθε για το StudentLife Academy, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν θέση εργασίας στους τομείς του Digital Marketing & Business, χωρίς εμπειρία στην αγορά εργασίας!

Μάθε περισσότερα για το StudentLife Academy εδώ!