Σπούδασες στην παιδαγωγική σχολή; Μάθε γιατί σου ταιριάζει μια καριέρα στο Digital Marketing!

Μια νέα ελπίδα γεννιέται από τη νέα τάση στο σύγχρονο marketing. Υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για άτομα που έχουν εκπαιδευτεί στη δημιουργία ποιοτικού γραπτού κειμένου και στη διδασκαλία.

Αναφέρομαι στο Content Marketing. Στο σύγχρονο μάρκετινγκ δεν πουλάς, διδάσκεις. Παράγεις και μοιράζεσαι πλούσιο περιεχόμενο, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους να λύσουν κάποιο πρόβλημα, να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους ή απλά να μάθουν κάτι καινούριο και ενδιαφέρον.

Ποιος καλύτερος να διδάξει κάτι από ένα δάσκαλο; Ποιος καλύτερος να γράψει ένα ποιοτικό άρθρο από ένα φιλόλογο; Και επειδή η γλώσσα του content marketing παγκόσμια είναι η αγγλική, ποιος είναι ικανότερος από ένα απόφοιτο αγγλικής φιλολογίας στην παραγωγή ποιοτικού αγγλικού κειμένου;

Η λογική του content marketing δεν είναι η προβολή ενός διαφημιστικού μηνύματος, ούτε και η άμεση πώληση. Με την παροχή ποιοτικού περιεχομένου, δίνεις κίνητρο στον κόσμο να σε μάθει, να σε συμπαθήσει και να σε εμπιστευθεί τόσο, ώστε να θέλει να συνεργαστεί μαζί σου.

Σκέψου και το εξής: Ο πρώτος λόγος που κάποιος χρησιμοποιεί το Internet είναι για να ψάξει πληροφορίες. Ο κόσμος ψάχνει πληροφορίες και περιεχόμενο που θα λύσουν κάποιο πρόβλημά του και όχι για διαφημιστικά μηνύματα. Εάν εσύ μπορείς να προσφέρεις αυτή την πληροφορία, τότε η εμπιστοσύνη, η αξιοπιστία και το κύρος που θα δημιουργήσεις, θα οδηγήσει σε πωλήσεις, ενώ παράλληλα θα έχεις ήδη ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας.

Η διδασκαλία σε φροντιστήρια και η αναμονή σε λίστες διορισθέντων δεν αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους αποφοίτους αυτών των σχολών. Με τις δεξιότητες που έχουν οι δάσκαλοι και οι φιλόλογοι, μπορούν να βοηθήσουν εταιρείες να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με τους πελάτες τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Αν αγαπάς να γράφεις και να διδάσκεις, τότε μια καριέρα στο content marketing ίσως και να αποτελεί την ιδανική δουλειά για ‘σένα. Θα ξοδεύεις τον χρόνο σου διαβάζοντας και κάνοντας έρευνα στο Internet για να βρεις πηγές και ιδέες. Θα γράφεις όμορφα, ποιοτικά άρθρα που θα συγκινούν, θα βοηθούν και θα κάνουν τον κόσμο να γελά.

Θα κτίσεις μια ξεχωριστή σχέση μαζί με τους αναγνώστες σου. Αυτή η σχέση θα σου δίνει κίνητρο να συνεχίζεις να γράφεις και να παράγεις περιεχόμενο που θα κάνει τη ζωή τους πιο όμορφη.

Προσοχή: Δεν είναι για όλους!

Το Digital Marketing είναι ένα δημιουργικό και ευχάριστο επάγγελμα, αλλά έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Σου ταιριάζει αυτό το επάγγελμα μόνο αν αγαπάς την επικοινωνία με τον κόσμο! Επίσης, πρέπει να έχεις την διάθεση να ξοδέψεις ατέλειωτες ώρες (και εκτός ωρών εργασίας) να μελετάς συνεχώς γιατί ο τομέας αυτός αλλάζει μέρα με την μέρα. Για να μπορείς να προσαρμόζεσαι σωστά σε αυτές τις αλλαγές, πρέπει να αφιερωθείς σε αυτό.

Γι’ αυτούς που αγαπούν τα social media και την επικοινωνία, αυτές οι “ιδιαιτερότητες” δεν αποτελούν προβλήματα αλλά προκλήσεις!

Πώς μπορείς να βρεις δουλειά στον τομέα του Digital Marketing;

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 25 εγγυημένες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα Digital Marketing που προσφέρεται από το StudentLife Academy. Κάνε την αίτηση σου εδώ και o Ανδρέας Λουκά, εκπαιδευτής στο StudentLife Academy, θα σε πάρει τηλέφωνο για να διευθετήσετε συνάντηση.

Ο Ανδρέας θα σου αφιερώσει μία ολόκληρη ώρα, προσφέροντας και ένα εισαγωγικό μάθημα στο Digital Marketing, για να μπορέσεις να κατανοήσεις ακριβώς τι είναι.