5 πράγματα που θα καταλάβουν όσοι αποφοίτησαν πρόσφατα και ψάχνουν δουλειά!

Έχεις αποφοιτήσει πρόσφατα; Ξεκίνησες να ψάχνεις για δουλειά και να στέλνεις αιτήσεις για εργοδότηση; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε αυτό το άρθρο σε αφορά!

Είναι λογικό να προβληματίζεσαι από πού να ξεκινήσεις και πώς να κάνεις εύκολα τη μετάβαση από σπουδές σε δουλειά. Η πιο διαδεδομένη ανησυχία σου είναι μάλλον οι απαιτήσεις της δουλειάς. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και μέσα, όπως το StudentLife Academy, που μπορούν να σε βοηθήσουν στην προσπάθεια και προσαρμογή σου στο χώρο εργασίας!

Δες πιο κάτω τις καταστάσεις που ζούμε όταν ψάχνουμε για δουλειά:

 

1. Στέλνεις το CV σου σε 1000 τόπους και περιμένεις…

Αφού κάνεις τις προσπάθειες σου, αφού στείλεις το CV σου με τις όλες τις αιτήσεις, σε καλεί ένας εργοδότης για interview. Χαίρεσαι, ξεκινάς να προετοιμάζεσαι, αλλά κάτι πάει λάθος στην πορεία. Δεν σου απαντά ποτέ πίσω.

Ο λόγος; Ή βρήκε ήδη εργαζόμενο ή μετάνιωσε για την αρχική απόφαση του.

2. Όλοι εργοδότες ζητούν εμπειρία την οποία απλά ΔΕΝ έχεις

Κι εσύ σκέφτεσαι: “Αφού τώρα τέλειωσα το πανεπιστήμιο, την εμπειρία πού να την βρω;“. Κι εκεί ξεκινά η απορία (που κανείς δεν μπορεί να σου δώσει απάντηση):

“Για να βρω δουλειά, πρέπει να έχω εμπειρία και για να έχω εμπειρία πρέπει να έχω δουλέψει προηγουμένως. Πώς γίνεται αυτό;”

3. Οι γονείς σου σε “τρελαίνουν” γιατί είσαι σπίτι όλη μέρα

 

Σου λένε ότι δεν κάνεις τίποτα εποικοδομητικό, ότι πρέπει να ξεκινήσεις να δουλεύεις για να νιώθεις χρήσιμος και να κάνεις κάτι σχετικό με τη σπουδή σου. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι σου προσθέτουν ακόμα περισσότερο άγχος, αμηχανία και προβληματισμούς!

4. Μόλις βρίσκεις δουλειά, θέλεις να φύγεις από την πρώτη εβδομάδα επειδή βαριέσαι

Αν είσαι από τους τυχερούς που θα ξεκινήσεις να δουλεύεις, η πρώτη σου σκέψη είναι: “Θέλω να πάω πίσω πανεπιστήμιο!!” Εκεί ήξερες τι έκανες, ήξερες τι μάθαινες και ήσουν εσύ συνεργάτης και αφεντικό του εαυτού σου. Ακολουθούσες οδηγίες με διαφορετικό τρόπο και τώρα πρέπει να προσαρμοστείς σε μία νέα κατάσταση.

Το StudentLife Academy θα σε βοηθήσει να σπάσεις αυτό το φαύλο κύκλο. Μάθε περισσότερα εδώ!