Η ζωή ενός Social Media Freelancer και η ελευθερία που προσφέρει!

Για τον καθένα μας, η έννοια «πλούσιος», έχει πολύ διαφορετικό νόημα. Η δική μου «πλούσια ζωή» ήταν πάντα να μπορούσα να ζήσω σε ένα σπιτάκι στα βουνά με την οικογένεια μου.

Στα 33 μου έγινα «πλούσιος»! Όχι, δεν έγινα εκατομμυριούχος αλλά κατάφερα, μαζί με την οικογένεια μου, να μετακομίσω μόνιμα στον Καλοπαναγιώτη. 

Αυτό που μου επέτρεψε να ζήσω την δική μου “πλούσια” ζωή ήταν η απόφαση μου να γίνω Social Media Freelancer.

Στο χωριό όλοι μου έλεγαν: «Μα πηγαινοέρχεσαι κάθε μέρα Λευκωσία για δουλειά;». 

Και εγώ τους έλεγα: «Όχι, εργάζομαι εξ αποστάσεως» (τούτο ήταν πριν να γίνει μόδα η εξ αποστάσεως εργασία λόγω Covid).

Και μετά με ρωτούσαν: «Μα τι δουλειά κάμνεις;» 

Και εγώ τους έλεγα: «Είμαι Social Media freelancer!”

Και με ρωτούσαν: «Μα τι εν τούτο γιέ μου, πε μας τζαι μας να το κάμουμε!» ????

Και τους εξηγούσα ότι ο Social Media Freelancer είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας που αναλαμβάνει την διαχείριση των social media και γενικά το marketing κάποιων επιχειρήσεων.

Και άρα, δεν έχω ούτε κάποιον εργοδότη στον οποίο πρέπει να λογοδοτώ, ούτε και χρειάζεται να έχω φυσική παρουσία σε κάποιο γραφείο ή κατάστημα.

Δεν έχω ούτε ωράριο. Οι πελάτες μου δεν με πληρώνουν για τις ώρες που δουλεύω. Με πληρώνουν για το αποτέλεσμα που βγάζω. Και το καλύτερο είναι ότι με την εξέλιξη και αναβάθμιση της τεχνολογίας, πολλά πράγματα έχουν αυτοματοποιηθεί και έτσι ξοδεύω πολύ πιο λίγες ώρες.

Οι πελάτες πληρώνουν για συγκεκριμένες υπηρεσίες που τους προσφέρω (που μπορείς και εσύ να μάθεις να κάνεις):

  1. Κάνω βαθιά έρευνα αγοράς και έχω σωστή αντίληψη της αγοράς των πελατών μου.
  2. Παράγω καλό γραπτό περιεχόμενο (όπως το άρθρο που διαβάζεις) ????
  3. Διαχειρίζομαι διαφημίσεις στο Facebook, Instagram, Google και Youtube. Ξέρω πώς να βελτιώνω την απόδοση των διαφημίσεων μέσα από τον μεθοδικό πειραματισμό.
  4. Νοιάζομαι πραγματικά για τους πελάτες μου. Η επιτυχία τους είναι η επιτυχία μου.  Βάζω όλη μου την αγάπη και φαιά ουσία στην δουλειά μου.

Νιώθω πραγματικά ελεύθερος. Ζω σε ένα μικρό όμορφο σπιτάκι στο βουνό, απολαμβάνω πολλές ώρες με την οικογένεια μου και δουλεύω με κανόνες που έχω θέσει εγώ.

Μπορείς και εσύ να γίνεις Social Media Freelancer!

Ένας freelancer μπορεί να χρεώνει από €150 μέχρι €500 (ίσως και περισσότερα) τον μήνα για να αναλάβει την διαχείριση των social media ενός πελάτη. Αν πούμε ότι, ανά μέσο όρο, χρεώνεις €250 τον μήνα, αν έχεις μόνο 2 πελάτες μπορείς να έχεις ένα μηνιαίο εισόδημα €500. 

Άρα, με μόνο 2-3 πελάτες μπορείς να έχεις αυτό το επιπλέον εισόδημα. Δεν χρειάζεται να “πουλάς” συνέχεια. Απλά βρίσκεις μερικά άτομα που χρειάζονται τις υπηρεσίες σου και τους προσφέρεις πραγματική βοήθεια.

Πρέπει αρχικά να μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι επαγγελματικά τα social media μικρών εταιρειών (που πίστεψε με, δεν είναι και πυρηνική επιστήμη). Και το καλύτερο είναι ότι υπάρχει τρόπος να δουλεύεις πάνω τους τις μέρες και ώρες που βολεύουν εσένα. 

Το StudentLife Academy έχει αναπτύξει το Social Media Freelancer Bootcamp, το οποίο σε βοηθά να αποκτήσεις όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να γίνεις Social Media Freelancer. Για 3 μήνες θα βρεθείς σε ένα περιβάλλον προσομείωσης όπου θα τρέχεις αληθινές διαφημίσεις, με την καθοδήγηση του coach σου, για να μπορείς να εξασκηθείς πρακτικά στην σωστή διαχείριση του Facebook, Instagram, Google και Youtube. 

Επίσης, θα μάθεις πώς να αποκτήσεις πελάτεςπόσα να χρεώνειςποιες ακριβώς υπηρεσίες θα προσφέρεις και όλες τις μικρές-μικρές λεπτομέρειες που θα σε κάνουν να νιώσεις 100% έτοιμος να ξεκινήσεις.

Τα τελευταία 6 χρόνια, πάνω από 600 άτομα έχουν περάσει από τα προγράμματα του StudentLife Academy. Κάποιοι έχουν αποκτήσει θέση πλήρους απασχόλησης, άλλοι έχουν βρει πελάτες και άλλοι έχουν εφαρμόσει τις νέες δεξιότητες που έχουν αναπτύξει στις εταιρείες που ήδη εργάζονται.

Τα νέα τμήματα ξεκινούν στις 3 Οκτωβρίου 2022!

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στις 18:30, το StudentLife Academy διοργανώνει ένα Δωρεάν Workshop για να μάθεις πώς μπορείς και εσύ να ασχοληθείς επαγγελματικά με τα Social Media ως Freelancer.

θα συζητήσουμε θέματα όπως:

  • Τι είναι ένας Social Media Freelancer
  • Τα οφέλη στο να γίνεις Social Media Freelancer
  • Πως μπορείς, μέσα από το Social Media Freelancing, να βγάλεις επιπλέον εισόδημα ή και να το κάνεις την πλήρη απασχόληση σου
  • Τι ακριβώς κάνει ένας Social Media Freelancer
  • Πως βρίσκει πελάτες ένας Freelancer
  • Πώς να ξεκινήσεις το δικό σου Freelancing ταξίδι

 

Δήλωσε την συμμετοχή σου εδώ!